Καστοριά

Αίτημα των λογιστών της Καστοριάς για μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας των φορολογικών δηλώσεων

Για άλλη μια φορά βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας υπενθυμίσουμε και να αιτηθούμε την αναγκαιότητα της μεταφοράς της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για το φορολογικό έτος 2022 για την 30η Σεπτεμβρίου 2023, τόσο των φυσικών όσο και των νομικών προσώπων.

Πρωτίστως θέλουμε να αντιληφθείτε πως δεν αποτελούμε μια «ιδιότροπη» επαγγελματική ομάδα η οποία αρέσκεται σε παρατάσεις και μεταφορές καταληκτικών ημερομηνιών. Εξάλλου έχουμε αποδείξει, ως κλάδος, έμπρακτα πως όταν υπάρχει η κοινωνική ανάγκη (διάρκεια πανδημίας κλπ) όχι μόνο υπερβάλλαμε εαυτό για να εξυπηρετήσουμε και να διεκπεραιώσουμε κάθε ανάγκη, αλλά ακόμη και σήμερα είμαστε αυτοί που λειτουργούμε ως beta testers κάθε είδους ηλεκτρονικής πλατφόρμας, συμπεριλαμβανομένης και την πλατφόρμας MYDATA.

Θεωρούμε άσκοπο να επαναλάβουμε τα αυτονόητα, να επισημάνουμε αναλυτικά για άλλη μια φορά τις αδυναμίες λειτουργικότητας της πλατφόρμας των φορολογικών δηλώσεων, τις καθυστερημένες αποστολές απαραίτητων στοιχείων κυρίως από τους φορείς και τους οργανισμούς του Δημοσίου, τη σωρεία των νέων υποχρεώσεων που έχουν προκύψει με την προσπάθεια εφαρμογής του σχεδίου MYDATA (ακόμη και το γεγονός της καθυστέρησης εμφάνισης των καταχωρήσεων σε αυτήν), τις άπειρες πλατφόρμες που ενεργοποιούνται κάθε λίγο, την προσπάθεια της ψηφιακής διακυβέρνησης, η οποία γίνεται βίαια, χωρίς τη δυνατότητα πραγματικής ανταλλαγής δεδομένων μεταξύ των υπηρεσιών του δημοσίου, με αποτέλεσμα τη γιγάντωση της ηλεκτρονικής πλέον γραφειοκρατίας και τόσων ακόμη υποχρεώσεων οι οποίες έχουν ανατεθεί στον κλάδο μας.

Έχετε λάβει την επιστολή του Δευτεροβάθμιου οργάνου μας (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.) την οποία και σας συνυποβάλλουμε, όπου με μεγάλη σαφήνεια δίνονται τα επιχειρήματα του αιτήματός μας για μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Από τη μεριά μας, πράττουμε ό,τι απαιτείται. Πρέπει και εσείς, πλέον, από τη μεριά σας να μας συμπεριφερθείτε ως συνεργάτες σας. Πρέπει να αναγνωριστεί και να επιβραβευτεί η προσπάθειά μας να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας. Πρέπει να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για την ορθή συμπλήρωση και υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Υπενθυμίζουμε πως και εμείς έχουμε οικογένειες, και εμείς και το προσωπικό μας έχουμε ανάγκη τις αυγουστιάτικες διακοπές όπως όλοι.

Τα πολλά λόγια είναι περιττά.

Το ίδιο και τα ευγενικά χτυπήματα στην πλάτη.

Χρειαζόμαστε έμπρακτη αναγνώριση και σεβασμό.

 

 

Back to top button