Κόσμος

Μεντβέντεφ: Οι «τρομοκράτες» ηγέτες πρέπει να καταστραφούν μετά την επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε πως η Ρωσία πρέπει να καταστρέψει την ανώτατη ηγεσία «τρομοκρατικών σχηματισμών», όπως τη χαρακτήρισε, μετά την επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας.

Η Ρωσία δήλωσε πως ένα ζευγάρι σκοτώθηκε και η κόρη τους τραυματίστηκε κατά το συμβάν, την ευθύνη για το οποίο επέρριψε στις ουκρανικές ειδικές δυνάμεις.

Ο ουκρανικός στρατός άφησε να εννοηθεί πως η Ρωσία ήταν πίσω από την επίθεση, όμως ουκρανικά ΜΜΕ ανέφεραν πως οι ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας επιτέθηκαν στη γέφυρα με τη χρήση τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών επιφανείας.

«Η εντελώς παλαβή Δύση δεν μπορούσε να συμφωνήσει σε τίποτε άλλο»

Ο Μεντβέντεφ επέμεινε στο ότι η βοήθεια της Δύσης δεν θα εμποδίσει την επίτευξη των στόχων που έθεσε η Μόσχα όταν εξαπέλυσε αυτή που το Κρεμλίνο βάφτισε ως «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», δηλαδή την εισβολή στην Ουκρανία.

«Η εντελώς παλαβή Δύση δεν μπορούσε να συμφωνήσει σε τίποτε άλλο […] Στην πραγματικότητα, αυτό είναι αδιέξοδο. Ο Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος έρχεται πιο κοντά», ανέφερε ο κ Μεντβέντεφ μέσω της πλατφόρμας Telegram.

«Τι σημαίνουν όλα αυτά για εμάς; Όλα είναι προφανή. Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση θα συνεχιστεί με τους ίδιους στόχους», πρόσθεσε.

AΠΕ

Back to top button