Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Οι πολύτιμοι φίλοι-συμπαραστάτες της Εταιρείας Αυτισμού Καστοριάς (φωτο)

«Ν’ αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ θα φταίω.»
Νίκος Καζαντζάκης, Ασκητική
Σύμφωνα με την Ελληνική Ομοσπονδία Μη Κυβερνητικών Οργανισμών, «Εθελοντισμός είναι η πρόθυμη δέσμευση ενός ατόμου να εργαστεί χωρίς αμοιβή, για ένα καθορισμένο ή αόριστο χρονικό διάστημα, για το γενικό καλό της κοινωνίας».
Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του Σωματείου “Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό-ΔΑΔ Ν. Καστοριάς” το 2005 ήρθαν κοντά μας πολλοί άνθρωποι για να μας βοηθήσουν. Νεαροί επαγγελματίες του χώρου, άσχετοι “διάττοντες αστέρες” με πολιτικές βλέψεις, “βδέλλες της αναπηρίας” ακόμη και γονείς που πρόσβλεπαν σε οτιδήποτε άλλο εκτός από τους καταστατικούς σκοπούς του Σωματείου και τις πραγματικές ανάγκες των αυτιστικών. Όλοι αυτοί χάθηκαν ξαφνικά όπως ακριβώς πρωτοεμφανίστηκαν.
Υπάρχουν όμως και οι άλλοι: Καταξιωμένοι επαγγελματίες, ευαισθητοποιημένοι και ενεργοί πολίτες, ταπεινές νοικοκυρές, δραστήριοι συνταξιούχοι, άνθρωποι με αγνές ψυχές. Τις αγνότερες ΟΛΩΝ.
Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από τα βάθη της καρδιάς μας αξίζει σε αυτούς που ΠΑΝΤΑ είναι εδώ. Όταν πέφτουμε και μας σηκώνουν. Όταν σταματούμε και μας ωθούν. Όταν δειλιάζουμε και μας εμψυχώνουν. Όταν φοβόμαστε και μας κρατούν το χέρι. Όταν κλαίμε και ακούν με ειλικρινή ενσυναίσθηση τις αγωνίες μας σκουπίζοντας τα δάκρυά μας.
Οι παρέες κάνουν τη διαφορά! Κι εμείς έχουμε εδώ και χρόνια πολλούς καλούς και σταθερούς φίλους:
Αλεξάνδρα Κόλκα
Βασιλική Παπαμαντζάρη
Χρυσούλα Πατρώνου-Παπατέρπου
Θεμιστοκλής Μανούσης
Αλίκη Καζταρίδου
Θοδωρής Πάνου
Πηνελόπη Μαυρίδου
Μπάμπης Σαπουντζής
Γιάννης Πνευμονίδης
Αποστόλης Κίτσος
Κοσμάς Τουμπίδης
Νίκος Γεωργάκης και όλοι οι άλλοι ανώνυμοι κι επώνυμοι φίλοι & συμπολίτες μας -που πιθανά ξεχνώ αυτή την ώρα- σας ευχαριστούμε. Χωρίς τη δική σας βοήθεια τίποτα δεν θα ήταν εφικτό.
Να είστε πάντα γεροί και να προσφέρετε το απόθεμα της ενέργειάς σας για να σωθεί αυτός ο τόπος! Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!
Ξανθίππη Μπαλλή 

 

Back to top button