ΑθλητικάΚαστοριά

Πανευρωπαϊκό: Συνεχίζουν Ουσταμπασίδου και Γακόπουλος

Η Κατερίνα Ουσταμπασίδου και ο Ραφαήλ Γακόπουλος ξεκίνησαν με νίκες τις πορείες τους στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τένις U14 στο Most της Τσεχίας και προκρίθηκαν στη φάση των “32”.

Η Ουσταμπασίδου κέρδισε την Ιρλανδή Alicia Sutton με 6-2, 6-0, κάνοντας ένα φανταστικό ξεκίνημα στην πολύ σπουδαία διοργάνωση στα 14άρια, που διεξάγεται από την Tennis Europe.

Η αθλήτρια του Ο.Α. Θεσσαλονίκης, Νο.1 στην Ελλάδα και Νο.71 στην Ευρώπη στα 14άρια, έχει πιθανή αντίπαλη στην επόμενη φάση την Τσέχα Lucie Slamenikova, Νο.9 στα 14άρια στην Ευρώπη, που θα πρέπει αρχικά να ξεπεράσει το εμπόδιο της Βουλγάρας Andreya Glushkova.

Στο ταμπλό των αγοριών, ο Ραφαήλ Γακόπουλος κέρδισε τον Ολλανδό Wouter Richard Van Hillegersberg, Νο.119 στην Ευρώπη στα 14άρια, με 7-6 (5), 6-2.

Ο αθλητής του Σ.Α. Καστοριάς Πρωτέας, No.2 στην Ελλάδα και Νο.203 στην Ευρώπη στα 14άρια, θα παίξει στους “32” είτε με τον Τσέχο Jakub Kusy, είτε με τον Ουκρανό Andriy Maksymenko. Ο Kusy βρίσκεται στο Νο.9 του ταμπλό και στο Νο.13 της Ευρώπης στα 14άρια.

Δεν τα κατάφεραν στις πρεμιέρες τους στο Πανευρωπαϊκό του Most ο Άλκης Μιχαλακόπουλος και η Στελίνα Νούτσου. Ο Μιχαλακόπουλος ηττήθηκε από τον Ισραηλινό Dan Brand με 6-4, 6-1, ενώ η Νούτσου γνώρισε την ήττα από την Αυστριακή Anna Pircher, Νο.14 στο ταμπλό και Νο.18 στην Ευρώπη, με 6-0, 6-2.

Σήμερα Τρίτη, τα τέσσερα ελληνόπουλα που βρίσκονται στην Τσεχία θα παίξουν στα διπλά. Οι Νούτσου και Ουσταμπασίδου θα αντιμετωπίσουν τις Ελβετίδες Ana Frommenwiler και Noelia Manta, ενώ οι Γακόπουλος και Μιχαλακόπουλος θα αντιμετωπίσουν τους Τσέχους Dominik Dujka και Filip Ladman, Νο.9 στο ταμπλό.

tennisnews.gr

Back to top button