Ελλάδα

Σπιτική γρανίτα καρπούζι και πεπόνι

Υλικά συνταγής

  • καρπούζι: 400 γρ., χωρίς φλούδα και κουκούτσια
  • πεπόνι: 400 γρ., χωρίς φλούδα και κουκούτσια
  • μέλι: 8 κουταλιές της σούπας
  • λεμόνι: 1, ο χυμός και το ξύσμα του
  • αφρώδες λευκό κρασί: 500 ml

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε το καρπούζι και το πεπόνι σε κομμάτια και τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ το κάθε ένα ξεχωριστά, μέχρι να γίνουν πουρές. Ανακατεύετε κάθε πουρέ με τη μισή ποσότητα μελιού το μισό χυμό λεμονιού και το μισό ξύσμα.
  2. Αδειάζετε τα μείγματα σε δύο ρηχά πλαστικά μπολ και τα αφήνετε 3 ώρες στην κατάψυξη. Κάθε μισή ώρα απομακρύνετε με ένα κουτάλι τους κρυστάλλους από τις άκρες προς το κέντρο.
  3. Με ένα πιρούνι ανακατεύετε τους δύο πουρέδες και τους μοιράζετε σε ποτήρια είτε κάθε φρούτου χωριστά είτε εναλλάσοντας τα χρώματα. Συμπληρώνετε τα ποτήρια με κρασί και γαρνίρετε με μια λεπτή φέτα από καρπούζι ή πεπόνι. Σερβίρετε τις γρανίτες αμέσως παγωμένες.

icookgreek.com

Back to top button