ΕκδηλώσειςΚαστοριάΝεστόριο

Παραστάσεις Καραγκιόζη στο Φεστιβάλ Γράμμου

Το Φεστιβάλ Γράμμου υποδέχεται το θέατρο σκιών του Χρήστου Καλπουζάνη.
Η μοναδική τέχνη του Καραγκιόζη που διαπερνά γενιές και γενιές με την αυθεντικότητα και το χιούμορ της, μέσα από τα χέρια ενός εξαιρετικού καραγκιοζοπαίχτη.

  “Το μαγεμένο Δέντρο”
Έξω από το παλάτι υπάρχει ένα δέντρο,το οποίο το είχε φυτέψει ο πατέρας του Βεζύρη και μετά από χρόνια διαπιστώνουν ότι όποιος περάσει κάτω από αυτό το δέντρο μεταμορφώνεται σε ζώο. Περνάνε όλοι οι ήρωες του θεάτρου σκιών και όλοι μεταμορφώνονται σε ζώα. Ο Καραγκιόζης προσπαθεί να τους βοηθήσει και σκέφτεται ότι ίσως τα μαγιά λυθούν αν κόψει το δέντρο. Όταν πλησιάζει όμως και αυτός το δέντρο, μεταμορφώνεται σε γάιδαρο και τον Χατζηαβάτη που πήγε κοντά να τον βοηθήσει, σε κατσίκα.
Θυμάται τότε ο Χατζηαβάτης κάτι λόγια που του είχε πει η γιαγιά του για να λύνονται μάγια και αποφασίζει να το δοκιμάσει. Το κόλπο πιάνει και γίνονται και πάλι άνθρωποι. Τότε φωνάζουν όλους τους φίλους που είχαν μεταμορφωθεί σε ζώα και και ολοι λενε τις μαγικές λέξεις “τσετζερεμ μετζερεμ” και τα μαγιά λύνονται. Ο Καραγκιόζης όμως σκέφτεται τι να κάνει με το δέντρο και τότε σκέφτεται να φτιάξει έναν σταυρό ώστε να διώξει το κακό πνεύμα από το δέντρο. Εφαρμόζει την ιδέα του και η συνέχεια στο μπερντέ….
Συντελεστές:
Θέατρο Σκιών: Χρήστο Καλπουζάνης
Βοηθός :Καταραχιάς Μιχάλης
Σκηνικά /φιγούρες κατασκευές: Χρήστος Καλπουζάνης, Μιχάλης Καταραχιάς , Παπαγεωργίου Στέφανος
Γραφίστας: Σακελλαρόπουλος Αλέξης
📌Σάββατο 22 Ιουλίου
Κεντρική πλατεία Διποταμίας
📌Κυριακή 23 Ιουλίου
Πλατεία κάτω Νεστορίου
📌 Δευτέρα 24 Ιουλίου
Κεντρική πλατεία Επταχωριου

Back to top button