Καστοριά

Μια προσπάθεια ακόμη: Όχι στο αιολικό έργο «ΔΟΥΚΑΣ» στην βουνοκορυφογραμμή Βασιλειάδας – Λεχόβου

Ξεκινάμε μια προσπάθεια ακόμη!
Όσοι θέλετε, συμφωνείτε και μπορείτε στείλετε το Ονοματεπώνυμο, Πατρώνυμο και Τόπο κατοικίας να συμπληρώσουμε την κατάσταση. (στο μεσεντζερ ή στο μειλ μου [email protected])
Όχι στο Αιολικό Έργο «ΔΟΥΚΑΣ» στην βουνοκορυφογραμμή Βασιλειάδας – Λεχόβου
20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023
Εμείς οι παρακάτω :
Θεωρούμε ότι είμαστε άμεσα θιγόμενοι από την κατασκευή της Βιομηχανικής Εγκατάστασης Ανεμογεννητριών («Αιολικό Πάρκο») στη θέση «ΔΟΥΚΑΣ», των Δημοτικών Ενοτήτων Αγ. Αναργύρων, Κλεισούρας και Λεχόβου, των Δήμων Καστοριάς και Αμύνταιου, των Περιφερειακών Ενοτήτων Καστοριάς και Φλώρινας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με φορέα του έργου την εταιρεία «ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΔΟΥΚΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ».
Ουδέποτε ζητήθηκε (έγκαιρα και θεσμικά) η γνώμη και άποψη των τοπικών και θιγομένων περιοχών για την κατασκευή του (Βασιλειάδα – Βέργας – Λέχοβο και άλλων σύνεγγυς οικισμών)!
Συμφωνώντας με την Περιφερειακή Επιτροπή Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Π.Ε. Καστοριάς που γνωμοδοτεί ομόφωνα αρνητικά με ημερομηνία 6/7/2023, και ενισχύοντας την σχετική καταγγελία περιβαλλοντικών οργανώσεων στις 4/7/2023, για έναρξη εργασιών πριν από τον χρόνο που προβλέπει σχετική απόφαση αναστολής έργων για περιβαλλοντικούς λόγους, συντρέχουμε σχετική δικαστική προσφυγή.
Να ανασταλούν άμεσα οι εργασίες καταστροφής στην περιοχή που ορίστηκε για εγκατάσταση και να ακυρωθεί πλήρως η εγκατάσταση για τους λόγους που και η Επιτροπή Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Π.Ε. Καστοριάς αναφέρει και για λόγους μη συμφωνίας της Τοπικής κοινωνίας των εγγύς οικισμών:
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Στέφανος Λιούζας

Back to top button