Κόσμος

CIA: «Βλέπει» εκδίκηση Πούτιν για την ανταρσία Πριγκόζιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κερδίζει χρόνο για το πώς θα εκδικηθεί τον επικεφαλής της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν για την ανταρσία του τον περασμένο μήνα, δήλωσε ο διευθυντής της CIA, Ουίλιαμ Μπερνς.

«Θαρρώ ότι ο Πούτιν είναι κάποιος που πιστεύει ότι η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που σερβίρεται καλύτερα κρύο. Συνεπώς, θα προσπαθήσει να τακτοποιήσει την κατάσταση στο βαθμό που μπορεί», είπε ο Μπερνς μιλώντας σε ένα φόρουμ για θέματα ασφαλείας στο Άσπεν, στο Κολοράντο.

«Αλλά και πάλι, από την εμπειρία μου, ο Πούτιν είναι ο απόλυτος κήρυκας της εκδίκησης, οπότε θα εκπλαγώ αν ο Πριγκόζιν αποφύγει περαιτέρω αντίποινα για όσα έκανε», ανέφερε.

Νωρίτερα τον Ιούλιο ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε αστειευόμενος ότι ο Πριγκόζιν ίσως θα πρέπει να προσέχει τυχόν απόπειρες δηλητηρίασης από τον Πούτιν. «Αν ήμουν στη θέση του θα πρόσεχα τι έτρωγα», είχε πει ο Αμερικανός πρόεδρος.

Και ο Μπενς από την πλευρά του ανέφερε: «Αν ήμουν ο Πριγκόζιν, δεν θα απέλυα τον δοκιμαστή φαγητού μου».

Ο ίδιος παράλληλα επιβεβαίωσε παλαιότερες αναφορές ότι η CIA είχε όντως εκ των προτέρων γνώση για την ανταρσία του Πριγκόζιν στις 24 Ιουνίου που έληξε σε λιγότερο από 24 ώρες με τη μεσολάβηση του Λευκορώσου προέδρου Αλεξαντρ Λουκασένκο.

ΑΠΕ

Back to top button