Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριάΚοζάνη

Περιφέρεια: Και τώρα «εμφύλιος» – Η ανταρσία Αμανατίδη φέρνει αναστάτωση στη ΝΔ

Η παντοδύναμη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, η κυβέρνηση της καθαρής και αδιαμφισβήτητης νωπής λαϊκής εντολής, με χαρακτηριστικά πολιτικής ηγεμονίας, καλείται να αντιμετωπίσει έναν «εμφύλιο» που ξέσπασε εντός των τειχών.

Του Ζήση Πιτσιάβα

Λίγες μέρες μετά τη διπλή εκλογική νίκη στις εθνικές εκλογές, ένας δικός της άνθρωπος, ένας πρώην Βουλευτής βάζει φωτιά στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών αφ’ ότου η ΝΔ έχει κάνει την επιλογή της με επίσημη στήριξη στον νυν Περιφερειάρχη.

Η μακρινή Δυτική Μακεδονία, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και τις πυρκαγιές των ημερών, βάζει πολιτική φωτιά στην Πειραιώς και το Μαξίμου την οποία θα κληθεί να αντιμετωπίσει η σκληρή ομάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Και αυτό γιατί η κίνηση Αμανατίδη δεν είναι μια προσωπική επιλογή ενός ανθρώπου που ψάχνει πολιτικό μέλλον, αλλά μια συντονισμένη κίνηση αμφισβήτησης από μεγάλη μερίδα «γαλάζιων» στελεχών της Δυτικής Μακεδονίας, τα οποία δεν επιθυμούσαν σε καμία περίπτωση να συνεχιστεί η στήριξη στο Γιώργο Κασαπίδη.

Εδώ λοιπόν ξεκινάει ο «γαλάζιος εμφύλιος», μια πολιτική διαμάχη την οποία σίγουρα η ΝΔ κεντρικά γνώριζε, κορυφαία στελέχη και στο Μαξίμου είχαν ενημερωθεί, αλλά πιθανόν θεώρησε πως δεν θα προχωρήσει.

Άλλωστε δεν υπάρχει άνθρωπος που να πιστεύει ότι, ο Γιώργος Αμανατίδης, εφόσον εκλεγεί Περιφερειάρχης, δε θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Στο… «μυστικό δείπνο» της Δευτέρας, οι «γαλάζιοι» παρόντες δήλωσαν ξεκάθαρα πως το ζήτημα δεν έχει να κάνει με τη ΝΔ και οι αποφάσεις του κόμματος θα είναι σεβαστές, προέχει όμως η Δυτική Μακεδονία και μία κίνηση την οποία οι ίδιοι θεωρούν ότι μπορεί να διασφαλίσει με διαφορετικό τρόπο τρέχοντα ζητήματα της περιοχής.

Οι πληροφορίες του «Π» κάνουν λόγο για συζητήσεις οι οποίες δεν είχαν αναφορές στο Γιώργο Κασαπίδη, ενώ πολλοί παρατήρησαν πως η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Αμανατίδη, δεν έχει αναφορές στο νυν Περιφερειάρχη αλλά ούτε στη ΝΔ.

Στο παρασκήνιο πάντως τα μαχαίρια ακονίζονται, με τα τοπικά στελέχη να παίρνουν θέσεις μάχης και πολλούς να βλέπουν ξεκαθάρισμα λογαριασμών(δια μέσω της συγκεκριμένης πολιτικής αντιπαράθεσης) για όσα συνέβησαν στην εθνική κάλπη.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση των εν ενεργεία και όχι μόνο Βουλευτών της Δυτικής Μακεδονίας, με το Γιώργο Αμανατίδη να φαίνεται πως έχει τη στήριξη συνυποψηφίων του όπως η Ευλαμπία Πρώιου αλλά και στελεχών τα οποία πρόσκεινται σε συγκεκριμένα πολιτικά γραφεία της περιοχής.

Η αντίδραση Κασαπίδη δεν έχει εκδηλωθεί επίσημα, στελέχη του προσπαθούν να εκτιμήσουν τις κινήσεις των τελευταίων ημερών ενώ στοίχημα για τον νυν Περιφερειάρχη είναι το κατά πόσο θα μπορέσει να συσπειρώσει τις δυνάμεις του, έναντι σε ένα μέτωπο το οποίο συντάσσεται με το Γιώργο Αμανατίδη.

Τον βασικό του πλέον αντίπαλο για τη μάχη του Οκτώβρη.

e-ptolemeos.gr

 

Back to top button