ΑγροτικάΚαστοριά

Σειρά επαφών του δημάρχου Καστοριάς σε Υπουργεία (φωτογραφίες)

 «Στον πολιτικό καιροσκοπισμό απαντάμε με έργα και δράσεις προς όφελος των Δημοτών Καστοριάς»

Με πλήρη ατζέντα επισκέψεις σε υπουργεία στην Αθήνα, παρουσία της βουλευτού ΝΔ Μαρίας Αντωνίου, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, προκειμένου τόσο να ενημερώσει τους νέους υπουργούς για τα θέματα του Δήμου Καστοριάς αλλά και όλα τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, όσο και να καταθέσει αιτήματα για την επίλυση προβλημάτων που καθημερινά προκύπτουν στην περιοχή μας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος είχε συναντήσεις:

Στο Υπουργείο Εσωτερικών όπου συνομίλησε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Θεόδωρο Λιβάνιο και τον Γενικό Γραμματέα με αρμοδιότητες αυτοδιοίκησης, Μιχάλη Σταυριανουδάκη, με επίκεντρο την πορεία των έργων του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», το οποίο ο Δήμος Καστοριάς έχει αξιοποιήσει στο έπακρο εντάσσοντας μεγάλα και σημαντικά έργα, κάποια εκ των οποίων ήδη εκτελούνται. Κατέθεσε, ταυτόχρονα, και νέες προτάσεις που έχουν ωριμότητα ένταξης, όπως η ασφαλτόστρωση των Περιφερειακών Οδών Μεσοποταμίας, που μπαίνει σε προτεραιότητα και θα ενταχθεί στην επόμενη φάση του προγράμματος.

Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας όπου συζήτησε με την Υφυπουργό, Αλεξάνδρα Σδούκου για πολλά νέα έργα που έχουν υποβληθεί για ένταξη στα προγράμματα του Υπουργείου,  αλλά και το αίτημα που έχει ήδη καταθέσει ο Δήμος Καστοριάς για επιδότηση κατά 100% των εσωτερικών εγκαταστάσεων φυσικού αερίου, το οποίο η κ. Σδούκου είδε πολύ θετικά και, όπως υποσχέθηκε, θα υπάρξει σχετικά απόφαση του Υπουργείου και μάλιστα άμεσα.

Συζητήθηκε δε το πρόβλημα που υπάρχει με τις συχνές εμφανίσεις αρκούδας σε αγροτικές, αλλά και κατοικημένες περιοχές του Δήμου Καστοριάς, για την αντιμετώπιση του οποίου θα υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης από την πλευρά της Πολιτείας, με τον Δήμαρχο να ζητά την επίσπευση της εφαρμογής του, καθώς το φαινόμενο είναι έντονο, προκαλώντας αισθήματα φόβου στους κατοίκους της περιοχής μας.

Επιπλέον δε, το Παράρτημα Καστοριάς του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών που είχε αιτηθεί ο Δήμος Καστοριάς με έγγραφό του προς τον ΟΦΥΠΕΚΑ, θα λειτουργήσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με έδρα το Μαυροχώρι, όπως διαβεβαίωσε η Υφυπουργός.

Στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπου με τον Υπουργό, Δημήτρη Παπαστεργίου, συζήτησε τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου Καστοριάς, δεδομένης και μιας σειράς προτάσεων έργων ψηφιακής μετάβασης που έχουν υποβληθεί και θα ξεκινήσει άμεσα η χρηματοδότησή τους.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του Καταστήματος των ΕΛΤΑ Μακροχωρίου, ο Υπουργός τόνισε πως, όπως και για όλα τα υπόλοιπα καταστήματα που κλείνουν ανά την Ελλάδα, είναι θέμα αναδιάρθρωσης του ΤΑΙΠΕΔ, στο οποίο δεν μπορεί να παρέμβει η κυβέρνηση και ούτε, φυσικά, οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης, παρά τις προσπάθειές τους.

Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου στον Υφυπουργό, Διονύση Σταμενίτη και στον Γενικό Γραμματέα, Γιώργο Στρατάκο, έθεσε όλα τα θέματα που απασχολούν τους αγρότες της περιοχής μας, η παραγωγή των οποίων επλήγη από τα καιρικά φαινόμενα, ζητώντας τη δίκαιη και άμεση αποζημίωσή τους για όλες τις ζημίες που υπέστησαν.

Ταυτόχρονα, έθεσε το θέμα της επιβολής δασμών 10% στην Αίγυπτο το οποίο δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στην εξαγωγή μήλων, ζητώντας την παρέμβαση των ελληνικών Αρχών ώστε να υπάρξει εξαίρεση του μήλου από τις αποφάσεις.

«Το ενδιαφέρον μας για τα ζητήματα που απασχολούν τους Δημότες μας, αλλά κυρίως για την ανάπτυξη της περιοχής μας είναι διαρκές, με κύριο μέλημά μας να βελτιώσουμε τις συνθήκες και την ποιότητα ζωής τόσο τη δική μας όσο και των παιδιών μας σε όλα τα επίπεδα.

Για όσους, κατόπιν …εορτής και έχοντας πλήρη άγνοια για τα θέματα του Δήμου Καστοριάς, επιχειρούν με λαϊκιστικά πυροτεχνήματα να γίνουν απλά αρεστοί σε κάποιους πολίτες, διερωτόμαστε γιατί δεν ασχολήθηκαν ποτέ με αυτά, ακόμη και όταν είχαν θεσμικό ρόλο,  που ποτέ δεν αξιοποίησαν για να προσφέρουν το παραμικρό σε αυτό τον τόπο, ούτε ποτέ ήρθαν σε επαφή με τον Δήμο για να ενημερωθούν για τα προβλήματά του.

Οι κενές περιεχομένου και εκ του ασφαλούς δηλώσεις που ακούμε και διαβάζουμε το τελευταίο διάστημα,  με στόχο την άγρα ψήφων, δεν αγγίζουν τους πολίτες, που γνωρίζουν πολύ καλά ότι πρέπει άμεσα να προχωρήσουν τα έργα του Δήμου Καστοριάς, τα οποία είναι και πολλά και μεγάλα.

Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει απερίσπαστη την  παραγωγή έργου που έφερε την Καστοριά από τη 13η (τελευταία) στη 2η θέση της απορροφητικότητας των χρηματοδοτικών προγραμμάτων στη Δυτική Μακεδονία  και δεν πρόκειται να παρασυρθεί στον κατήφορο του πολιτικού καιροσκοπισμού», υπογράμμισε ο Δήμαρχος μετά το πέρας των συναντήσεων του στα Υπουργεία, ενώ ευχαρίστησε την κ. Αντωνίου, η οποία υποστήριξε τα αιτήματα του Δήμου Καστοριάς.

 

 

 

Back to top button