Ελλάδα

Πύρινος εφιάλτης με δύο νεκρούς στη Μαγνησία – Νέα 112 για εκκένωση οικισμών κοντά στον Βόλο

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε χθες στη Μαγνησία, με διάσπαρτες εστίες να κατακαίουν και να προκαλούν τον θάνατο δύο ανθρώπων, ένας 45χρονος κτηνοτρόφος και μία γυναίκα.

Στις 05:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης η Πολιτική Προστασία έστειλε νέο μήνυμα εκκένωσης οικισμών και συγκεριμένα για τις περιοχές Χρυσή Ακτή, Παναγιάς, Βελανιδιά, Μάραθο και Κριθάρια.

Λίγο αργότερα εστάλη και νέο 112 για τις περιοχές Πευκάκια, Αλυκές, Αγ. Γεώργιος και Νέα Αγχίαλος.



Τα μεσάνυχτα εκκενώθηκαν οι κοινότητες Γλαφυρές και Μελισσάτικα και ο κόσμος αναζήτησε προστασία στον Περιφερειακό του Βόλου, σε διασταύρωση προς τα Μελισσάτικα και τα Κανάλια.

Πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν ολονύχτια μάχη για να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από κατοικημένες περιοχές του Βόλου. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική στη Νέα Ιωνία, που βρίσκεται πιο κοντά στις φλεγόμενες περιοχές.

Στα μέτωπα έχουν βρεθεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και υδροφόρες του Δήμου Βόλου ώστε να προσπαθήσουν να ελέγξουν τη φωτιά, προτού περάσει στα χωριά και φτάσει στο δάσος που βρίσκεται κοντά.

Δύο νεκροί

Νεκρός βρέθηκε ο 45χρονος βοσκός που αγνοούνταν στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Φερρών Μαγνησίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνος και ο αδελφός του επέβλεπαν τα πρόβατά τους και, όταν είδαν τη φωτιά, ο ένας τράπηκε σε φυγή.

Ο δεύτερος, που βρέθηκε νεκρός, είχε αποφασίσει να μείνει για να οδηγήσει τα πρόβατα πιο ψηλά στο βουνό. Τον περικύκλωσαν οι φλόγες και εντοπίστηκε απανθρακωμένος.

Το απόγευμα της Τετάρτης στην περιοχή Χοροστάσι στον Αλμυρό, εντοπίστηκε μια γυναίκα νεκρή. Η άτυχη γυναίκα διέμενε με τον άνδρα της σε τροχόσπιτο και από το σημείο πέρασαν οι φλόγες. Ο δήμαρχος Αλμυρού Βόλου κ. Ευάγγελος Χατζηκυριάκος μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι «είχαμε ειδοποιήσει τους ανθρώπους να απομακρυνθούν από το τροχόσπιτό τους». «Εκκενώθηκε όλη η χαλυβουργία, στείλαμε 112 και μιλήσαμε και τηλεφωνικά με το ζευγάρι γιατί τους γνωρίζαμε, τελικά δεν είχαν φύγει. Βρήκαμε τον σύζυγο να κάθεται στην άκρη σε ένα πεζούλι και μας είπε ότι μάλλον η γυναίκα μου είναι μέσα στο τροχόσπιτο».

Εθελοντές ξεκίνησαν να φέρνουν στο Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου νερό και τρόφιμα για τους ανθρώπους που είναι στη μάχη για την πυρκαγιά.

ertnews.gr

Back to top button