ΑγροτικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριά

Ευρεία σύσκεψη για τα θέματα του πρωτογενή τομέα Καστοριάς (φωτο)

σύσκεψη αγροτικά θέματα

Με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, την Κυριακή 30 Ιουλίου και ώρα 19:00 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σε γραφείο της Περιφερειακής Ενότητας, με θέμα την κατάσταση που επικρατεί στον πρωτογενή τομέα.

Στην σύσκεψη ήταν παρόντες από την Π.Ε. Καστοριάς ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Μάνος, η Βουλευτής Ν.Δ. Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καστοριάς Μπάμπης Καραταγλίδης, ο Διευθυντής της ΔΑΟΚ Π.Ε. Καστοριάς Παναγιώτης Πετρίδης και ο εκπρόσωπος του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Κοζάνης Φακής Στέφανος. Από τον πρωτογενή τομέα παρέστησαν οι κάτωθι: Δημήτριος Μόσχος και Ιωάννης Μιχαηλίδης από τον Συνεταιρισμό της Καστοριάς, Πλάτων Μορφίδης και Βασίλης Φιλιάδης από τον Συνεταιρισμό του Άργους Ορεστικού, Δημοσθένης Μωυσίδης από την ΓΕΟΚ, Σωτήριος Παπαδόπουλος από τον Συνεταιρισμό Πενταβρύσου, Ηλίας Παλαιοδήμος από την Ομάδα Καπνού, Χρήστος Σαμαράς και Αλεξία Μουσουλή από τον Αγροτικό Σύλλογο Άργους Ορεστικού και, Νίκος Νικολαΐδης και Δαμιανός Παπαϊωάννου μέλη της Επιτροπής της Ομάδας Μηλοπαραγωγών.

Κατά τη σύσκεψη, κατά κοινή ομολογία όλων, αφού τοποθετήθηκαν όλοι οι εκπρόσωποι του αγροτικού τομέα και οι υπηρεσιακοί παράγοντες, λόγω των εξαιρετικά δυσμενών καιρικών φαινομένων, παρατεταμένων βροχοπτώσεων που συνδυάστηκαν με παγετό και του καύσωνα που ακολούθησε αμέσως μετά, επιβεβαιώθηκε ότι σε όλους τους τομείς του γεωργικού και κτηνοτροφικού τομέα, οι καταστροφές που έχουν υποστεί οι παραγωγοί είναι τεράστιες.

Αποφασίστηκε, αφού συλλεχθούν τα απαραίτητα έγγραφα και γνωματεύσεις, σε σύντομο χρονικό διάστημα και με συγκεκριμένα αιτήματα, η Βουλευτής της ΝΔ Καστοριάς Μαρία Αντωνίου με εκπροσώπους των φορέων, να επισκεφτούν τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη, με σκοπό την άμεση αντιμετώπιση της κατάστασης.

σύσκεψη αγροτικά θέματα   σύσκεψη αγροτικά θέματα

Back to top button