Καστοριά

Εξώδικη δήλωση-διαμαρτυρία του Μιχάλη Μπινιάκου για αναδημοσίευση θέματος του documentonews.gr που τον θίγει προσωπικά

Με αφορμή την εξώδικη  δήλωση – διαμαρτυρία που μας έστειλε ο κ. Μιχαήλ Μπινιάκος, στις 28-7-2023, θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Το «fouit.gr» , μέσα από την διαρκή παρουσία του στο χώρο της ενημέρωσης, έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πλέον αξιόπιστα μέσα διαδικτυακής ενημέρωσης , κυρίως σε τοπικό επίπεδο, αλλά και ευρύτερα. Σκοπός μας είναι η διαρκής , πλήρης και αξιόπιστη ενημέρωση του κοινού κυρίως σε θέματα τοπικού ενδιαφέροντος , αλλά και θέματα της τρέχουσας πολιτικής , κοινωνικής και πολιτιστικής επικαιρότητας.

Στα πλαίσια αυτής της λειτουργίας μας , την 19-5-2023 , προβήκαμε σε αναδημοσίευση μέρους ενός άρθρου που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα  «documentonews.gr», με τίτλο «Μεγάλο σκάνδαλο με παράνομες εκδόσεις Golden Visas στην Καστοριά». Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η αναφορά του δημοσιεύματος στην πόλη μας , στον τόπο μας , αποτέλεσε την εκ μέρους μας επίδειξη ενδιαφέροντος για αναδημοσίευσή του. Στο δημοσίευμα αυτό δεν αναφερόταν κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο, ούτε άλλωστε μπορούσε να συναχθεί μέσα από το αόριστο και γενικόλογο περιεχόμενό του.

Είναι προφανές, ότι μέσα από αυτή την αναδημοσίευση θελήσαμε να θέσουμε υπόψη του κοινού μας το ζήτημα που έθετε  με το δημοσίευμά της η  ιστοσελίδα  «documentonews.gr», χωρίς καμία απολύτως πρόθεση να θίξουμε ή προσβάλλουμε οποιοδήποτε πρόσωπο , το οποίο άλλωστε δεν προσδιοριζόταν σ΄ αυτό.

Εξάλλου, η αναδημοσίευση εκ μέρους μας επ΄ ουδενί δηλώνει ή σημαίνει, αποδοχή ή υιοθέτηση των όσων αναφέρονταν  σ΄ εκείνο το δημοσίευμα. Για μας προείχε η αναφορά στην Καστοριά και σε φερόμενες έκνομες ενέργειες που αφορούσαν τον τόπο μας, για τις οποίες μάλιστα – πάντα κατά το δημοσίευμα – βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική έρευνα.

Παρά ταύτα, ο κ. Μιχαήλ  Μπινιάκος , μας απηύθυνε την παραπάνω εξώδικη δήλωσή του , με τον ισχυρισμό  ότι το δημοσίευμα που αναδημοσιεύσαμε αφορά το πρόσωπό του , ότι ουδεμία σχέση έχει με τις καταγγελλόμενες πράξεις και ότι από την αναδημοσίευση προσβλήθηκε η τιμή και η αξιοπρέπειά του.

Εμείς, χωρίς ποτέ να έχουμε αναφέρει το όνομα του κ. Μιχαήλ Μπινιάκου, χωρίς να έχουμε υιοθετήσει το περιεχόμενο του εν λόγω δημοσιεύματος με οποιονδήποτε τρόπο, σεβόμενοι τη δήλωσή του, ότι ουδεμία σχέση έχει με τα όσα  αναφέρονται στο δημοσίευμα αυτό, αποσύραμε από την ιστοσελίδα μας την σχετική ανάρτηση.

Επαναλαμβάνοντας, λοιπόν, ότι σε καμία περίπτωση δεν είχαμε πρόθεση να θίξουμε την τιμή και την υπόληψη του κ. Μιχαήλ Μπινιάκου , αλλά και κάθε άλλου προσώπου, θεωρούμε ότι η αυτούσια παράθεση στη συνέχεια της εξωδίκου που μας έστειλε αποκαθιστά τα πράγματα επαρκώς.

Η εξώδικη δήλωση του κ.  Μπινιάκου:

 

Back to top button