Ελλάδα

Ευ. Αποστολάκης: «Σοβαρή παραβίαση του απορρήτου από τον κ. Χαρδαλιά»

«Είναι πρόκληση και απαξίωση για τις Ένοπλες Δυνάμεις οι επιθεωρήσεις ασφαλείας για τη φύλαξη των αποθηκών καυσίμων από τον πολιτικό προϊστάμενο του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας», αναφέρει ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ευάγγελος Αποστολάκης, σε δήλωσή του στο documentonews.gr.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, σημειώνει ειδικότερα ότι «οι επιθεωρήσεις ασφαλείας θα μπορούσαν να έχουν ανατεθεί στον ΑΓΕΕΘΑ ή στους αρχηγούς των τριών όπλων, οι οποίοι έχουν τους μηχανισμούς και τα αρμόδια στελέχη». Τονίζει ότι «οι επιθεωρήσεις από τον υφυπουργό απαξιώνουν την υπόσταση, τον επαγγελματισμό και την αξιοπιστία των στρατιωτικών, δίνοντας τη χειρότερη εικόνα προς τα έξω».

«Όσον αφορά στη διαχείριση των απόρρητων πληροφοριών» υπογραμμίζει ο κ. Αποστολάκης, «πρόκειται για σοβαρή παραβίαση από τον υφυπουργό, ο οποίος εμφανίστηκε σε φωτογραφία μπροστά σε απόρρητο χάρτη που αποτυπώνονταν η ακριβής θέση και η διάταξη των αποθηκών καυσίμων».

___

Τμήμα Άμυνας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις φωτογραφίες απόρρητων χαρτών του Ν. Χαρδαλιά: Τόση επιπολαιότητα μας ξεπερνάει

«Είναι γνωστό πως η κυβέρνηση κινείται μόνο με επικοινωνιακούς όρους, αλλά τόση επιπολαιότητα μας ξεπερνάει», αναφέρει το τμήμα ‘Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε ανακοίνωσή του για τις φωτογραφίες με απόρρητους στρατιωτικούς χάρτες που δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά την επιθεώρηση στρατιωτικών εγκαταστάσεων από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αφού απέτυχε να αντιμετωπίσει την έκτακτη κατάσταση στην οποία βρέθηκαν οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Ν. Αγχίαλο, έστειλε τον υφυπουργό Εθνικής ‘Αμυνας και πλέον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής  κ. Χαρδαλιά, να επιθεωρήσει στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Ο κ. Χαρδαλιάς, όμως, “κατάφερε” να δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες με απόρρητους στρατιωτικούς χάρτες ενώ κατονόμασε όλες τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις που επιθεώρησε, θυσιάζοντας κάθε έννοια στρατιωτικού απορρήτου στο βωμό μιας κούφιας επικοινωνιακής πολιτικής, μιας εφήμερης προβολής.
Είναι γνωστό πως η κυβέρνηση κινείται μόνο με επικοινωνιακούς όρους, αλλά τόση επιπολαιότητα μας ξεπερνάει».

AΠΕ

Back to top button