ΕκδηλώσειςΚαστοριάΝεστόριο

Συνέντευξη ΚΟΥΠΕΣ λίγο πριν την εμφάνισή τους στο 43ο River Party!

Μία πολύ όμορφη συζήτηση είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε με τον Μπάμπη Στεφανίδη και τον Αχιλλέα Παρζίγκα από το συγκρότημα ΚΟΥΠΕΣ, λίγες μόνο ημέρες πριν την εμφάνισή του στο 43ο River Party!

Συνέντευξη: Δημήτρης Ιατρού

Μία μπάντα από την Καστοριά, όπου συνδυάζει τον ροκ ήχο με την παραδοσιακή μουσική και πλέον έχει ανοίξει τα φτερά της σε μέρη πέρα από τον στενό κύκλο της πόλης μας.

Μιλήσαμε για την παράδοση, για τον στίχο και τη μουσική αλλά και για το τι ετοιμάζει το συγκρότημα δισκογραφικά.

Δημήτρης Ιατρού («ΦΩΝΗ»): Πλέον η μπάντα έχει αρχίσει να γίνεται πανελλαδικά γνωστή. Ειδικά φέτος το καλοκαίρι, έχετε παίξει σε πολλά φεστιβάλ και όχι μόνο. Πώς σας αντιμετωπίζει ο κόσμος εσάς και τη μουσική σας;

Αχιλλέας Παρζίγκας: Ο κόσμος ανοίγει την αγκαλιά του. Αυτό που εισπράττουμε είναι αγάπη και το καταλαβαίνουμε συνήθως μετά τα live.Έρχεται πολύς κόσμος να μας μιλήσει, να μας ρωτήσει βιογραφικού τύπου στοιχεία, πότε δημιουργηθήκαμε κτλπ, αν έχουμε άλλες δουλειές και άλλα. Υπάρχουν πολλοί που δεν μας έχουν ψάξει στα social media και μας γνωρίζουν από τα live.

Μπάμπης Στεφανίδης: Στόχος είναι να παίζουμε σε μέρη όπου δεν έχουμε ξαναπαίξει ώστε να μας μάθει ο κόσμος, γιατί η αλήθεια είναι ότι στην Καστοριά είναι λίγο περιορισμένα τα πράγματα και μόνο μέσω social media μπορεί κάποιος να μας μάθει σε κάποια άλλη περιοχή. Υπάρχει όντως μία πολύ καλή ανταπόκριση των ακροατηρίων και επίσης γνωριζόμαστε και καλύτερα με τον κόσμο κάνοντας ακόμα και φιλίες.

Αχιλλέας: Όσον αφορά την μουσική ενδεχομένως κάποιοι να είναι εξοικειωμένοι με αυτό το είδος λόγω και άλλων συγκροτημάτων, κάποιοι άλλοι πάλι που ακούν μόνο το ένα ή μόνο το άλλο δηλαδή είτε μόνο παραδοσιακό είτε μόνο ροκ ίσως τους κάνει μια εντύπωση.

Μπάμπης: Σίγουρα το παραδοσιακό στοιχείο έχει ανέβει αρκετά. Πολλά σχήματα πειραματίζονται πάνω σε αυτό.

Αχιλλέας: Ίσως ο λόγος που έχει ανέβει τόσο πολύ το παραδοσιακό, να είναι και αυτό το πάντρεμα.

«ΦΩΝΗ»: Πέρυσι στο River Party κάνατε μία πολύ δυνατή εμφάνιση. Τι είναι αυτό που ξεχωρίζει το River Party από τα υπόλοιπα φεστιβάλ στην Ελλάδα;

Συνέχεια της μεγάλης συνέντευξης στο fonikastorias.gr

 

 

Back to top button