ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Λονδίνο-Αθήνα: Ποδηλασία για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα – Θα περάσουν και από την Καστοριά

Στις 5 Αυγούστου 2023 εγκαινιάζεται, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και διοργάνωση απο τη Βασιλική Βουτζαλή και την Alfa Cyclingteam , η ποδηλατική πρόκληση υπεραντοχής με στόχο την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα. Με σημείο εκκίνησης το Βρετανικό Μουσείο και σημείο τερματισμού το Acropolis Museum – Μουσείο Ακρόπολης , ποδηλάτες από όλο τον κόσμο θα επιχειρήσουν να διασχίσουν ατομικά, χωρίς καμία υποστήριξη, αντιμέτωποι με καθε δυσκολία που θα παρουσιαστεί (unsupported ultraendurance cycling challenge). Πρόκειται για μια απόσταση περίπου 3.500 χλμ, η νοητή διαδρομή που πρέπει να κάνουν τα γλυπτά ,για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Σκοπός είναι να καθιερωθεί ένας αγώνας-θεσμός που ενώνει τους ανθρώπους με πρόσημο τη συμπερίληψη και την αγάπη για τον αθλητισμό, τον τουρισμό και το ποδήλατο.
Ευχαριστούμε για την επιλογή της Καστοριάς ως ένα από τα 5 σημεία ελέγχου. Θα είμαστε εκεί για να σας υποδεχτούμε.
Ευχόμαστε καλή επιτυχία πάντα με ασφάλεια !
Ποδηλατικός Σύλλογος Καστοριάς “620”
Η Vasiliki Voutzali διοργανώτρια και εμπνεύστρια του εγχειρήματος, η οποία είναι νοσηλεύτρια σε αγγειοχειρουργική κλινική, ξεκίνησε το ποδήλατο το 2011 από τις αστικές ποδηλατοβόλτες του Freeday και μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να συμμετάσχει σε οργανώσεις, όπως η Παραολυμπιάδα του Ρίο (2016) και η διάσχιση της Αυστραλίας το 2017 (IPWR), σημειώνει: “τίποτα δεν είναι αδύνατον για αυτόν που θα τολμησει, δεν υπάρχουν όρια , η ευτυχία είναι γύρω μας, στα μικρά απλά πράγματα»
Αξίζει να σημειωθεί ότι το καλοκαίρι του 2022, 5 ποδηλάτες, η Βασιλική Βουτζαλή, ο Steffen Streich , ο Σταυρος Σουμας , ο Giannis Efthymiou και ο Vasilis Kordas ξεκίνησαν από το Βρετανικό Μουσείο με τελικό προορισμό 14 ημέρες αργότερα στο Μουσείο της Ακρόπολης για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, στην μνήμη του φίλου τους Costas Kesinis . Στο ελληνικό έδαφος ενσωματώθηκε στην ομάδα ο Christos Koromilas , αθλητής με πρόβλημα όρασης. Το εγχείρημα αυτό βρήκε μεγάλη ανταπόκριση στην Ελλάδα και το εξωτερικό , πολλοί παρακολουθούσαν την καθημερινή τους προσπαθεια και θαυμασμό προκαλεί η αισιοδοξία ,το χαμόγελο και το χιούμορ με τα οποια αντιμετώπιζαν την κάθε δυσκολία. Η βροχή, το χαλάζι, η ζέστη, τα υψομετρικα καποιες από αυτες. Αυτή η δράση έφερε την ομάδα στα πρόσωπα της χρονιάς 2022 για τις αξίες και την προσφορά στον πολιτισμό.
Με κίνητρο την περιπέτεια και το ταξίδι 10 συμμετέχοντες από όλον τον κόσμο καλούνται να ακολουθήσουν όποια διαδρομή επιθυμούν περνώντας υποχρεωτικά από 5 σημεία ελέγχου (Μονς, Μόναχο, Βουδαπέστη, Καστοριά, Τρίκαλα). Ανάμεσα στους συμμετέχοντες, o Christopher Ross Bennett (διευθυντής της World Bank). Την εκκίνηση στο Βρετανικό Μουσείο θα δώσουν μέλη της Βρετανικής Επιτροπής για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα (BCRPM) και ο Dr. Chris Stockdale, ο οποίος το 2005 διένυσε την συγκεκριμένη απόσταση με το ποδήλατο.
Ευχαριστούμε ,την Περιφέρεια Αττικής για την εμπιστοσύνη και την παραχώρηση της αιγίδας.
Ευχαριστούμε τους χορηγούς που στηρίζουν την προσπάθεια αυτή για το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα:
Coco-Mat Greece
Αλέξανδρος Ματθαίου Αγγειοχειρουργός
MZ Sound & Light Design
Woodcam
Soumas Mpataries
Coloriposto
HJC Helmets
Nikolaidis Driving School – Γιώργος Νικολαΐδης
Zs Zitrosocks
Anastasiadis Optica Stores
Ευχαριστούμε την The British Committee for the Reunification of the Parthenon Marbles , την Niki Hristodoulou Sidiropoulou και τους Έλληνες της Ουγγαρίας, τον Ποδηλατικός Σύλλογος Καστοριάς “620” , Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδας – Greek Guide Dogs Melina Mercouri – Μελίνα Μερκούρη , την Athina Simatou και φυσικά τον Sophoclis Kesinis Elli Kesini για την υποστήριξη τους σε όλη την προετοιμασία .

 

Back to top button