ΑθλητικάΚαστοριά

Η αναμνηστική κούπα της Καστοριάς στην Τσίτσα Σιάνου (φωτο)

Η αναμνηστική κούπα της Καστοριάς, πέτυχε διάνα, αφού στα πλαίσια του ταξιδιού της, για να βρει τους δικαιούχους της, συνάντησε στην Καστοριά, την κυρία Ουρανία (Τσίτσα) Σιάνου, σύζυγο του παλιού προέδρου κι αναγεννητή της Καστοριάς, του αείμνηστου Σωτήρη Σιάνου, αποτίοντας φόρο τιμής στη μνήμη του.
Ο Σωτήρης Σιάνος υπήρξε μια εξέχουσα και σπουδαία ποδοσφαιρική προσωπικότητα, όχι μόνο στην Καστοριά, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να καταστήσει την Καστοριά μια αξιόλογη κι υπολογίσιμη δύναμη στα δρώμενα του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Ήταν οξύνους, οραματιστής, αποφασιστικός, μειλήχιος, με πολύ καλούς κι ευγενικούς τρόπους, με υψηλή αίσθηση του χιούμορ κι άριστος χειριστής της Ελληνικής γλώσσας που καθηλώνε τον εκάστοτε συνομιλητή του και δεν άφηνε περιθώριο αντίδρασης. Με αυτό τον τρόπο κατόρθωνε να πετυχαίνει τον σκοπό του, εξυπηρετώντας, πάντοτε, τα συμφέροντα της Καστοριάς.
Ο Σωτήρης Σιάνος, όχι μόνο κατόρθωσε να ανεβάσει με τους συνεργάτες του την Καστοριά στην Α’ Εθνική, την περίοδο 1973 – 1974, αλλά φρόντισε να θέσει τις στερεές και σταθερές βάσεις, το καλοκαίρι του 1979, αφού οραματίστηκε την μεγάλη Καστοριά, που έμελλε να στεφθεί κυπελλούχος Ελλάδας, στον αλησμόνητο τελικό στις 25 Μαΐου 1980, όπου επιβλήθηκε του Ηρακλή με το εμφατικό 5-2.
Η συνάντηση με την κυρία Τσίτσα Σιάνου, αποτέλεσε μια ιδιαίτερη τιμή και χαρά για τον υπεύθυνο τύπου κι επικοινωνίας Βασίλη Χριστόπουλο, αφού οι δύο τους είχαν να μιλήσουν πάρα πολλά χρόνια, από την εποχή που ο Σωτήρης Σιάνος του είχε εμπιστευτεί να είναι το “μάτι” της Καστοριάς στην Θεσσαλονίκη και στα περίχωρα της, για τα ποδοσφαιρικά ταλέντα εκείνης της εποχής.
Η κυρία Τσίτσα Σιάνου αποτέλεσε το στήριγμα για τον μεγάλο πρόεδρο Σωτήρη Σιάνο κι ήταν “γνωστό τοις πάσοι”, ότι το σπίτι τους είχε φιλοξενήσει μεγάλα ποδοσφαιρικά ονόματα εκείνης της εποχής, αφού αποτέλεσε, ανεπίσημα, το στρατηγείο της ομάδας.
Στην συζήτηση που επακολούθησε φάνηκε η λάμψη στα μάτια της κυρίας Σιάνου, στην εκάστοτε αναφορά στο πρόσωπο του σπουδαίου προέδρου Σωτήρη Σιάνου, καθώς αυτή επεκτάθηκε και σε άγνωστες πτυχές, στο ευρύ κοινό, κατά την διάρκεια της προεδρικήε του θητείας.
Στην  φωτογραφία επάνω η κυρία Τσίτσα Σιάνου φανερά συγκινημένη, παραλαμβάνει την αναμνηστική κούπα της Καστοριάς, από τον υπεύθυνο τύπου κι επικοινωνίας της ομάδας Βασίλη Χριστόπουλο.

 

Για τον Σωτήρη Σιάνο

Back to top button