Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Ξεκίνησε το μεγάλο έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της Καστοριάς (φωτογραφίες – δηλώσεις)

«Ανοίγει ο δρόμος» για τις ασφαλτοστρώσεις

Ένα πολύ-αναμενόμενο για τους Δημότες Καστοριάς έργο παίρνει πλέον «σάρκα και οστά», καθώς ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες για την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης, με προϋπολογισμό 10.030.000 ευρώ.

Το έργο υποβλήθηκε για ένταξη το 2017 και ανατέθηκε στον πρώτο ανάδοχο το 2020, ωστόσο προέκυψαν μεγάλες δυσκολίες, καθώς παρουσιάστηκε αδυναμία εκτέλεσης των προβλεπόμενων εργασιών, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μια μεγάλη περιπέτεια και να διαλυθεί η σύμβαση, για  να αναλάβει την υλοποίησή του νέος ανάδοχος το 2023.

Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε όλα τα γραφειοκρατικά προβλήματα που προέκυψαν να ξεπεραστούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να ξεκινήσει το έργο.

Η κατάληξη ήταν επιτυχής, με αποτέλεσμα το έργο να ξεκινήσει σήμερα από την περιοχή του γύρου της λίμνης, ώστε να καταστεί εφικτή και η ασφαλτόστρωση του εσωτερικού παραλίμνιου στο σύνολό του – έργο που επίσης είναι σε εξέλιξη – ενώ αμέσως μετά θα γίνουν εργασίες στην οδό Γράμμου, για να ασφαλτοστρωθεί και αυτός ο δρόμος που παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε σήμερα την επίσημη έναρξη των εργασιών για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, ένα ζωτικής σημασίας έργο, το οποίο είχαμε δεσμευτεί να υλοποιήσουμε πάση θυσία. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους ανθρώπους και τις υπηρεσίες που συνέβαλαν ώστε να ξεπεράσουμε όλα τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και να φτάσουμε στην πολύ σημαντική σημερινή εξέλιξη, που ανοίγει τον δρόμο και για τις ασφαλτοστρώσεις, τις οποίες έχουμε προγραμματισμένες», τόνισε ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης.

Το έργο υλοποιείται από τον Δήμο και τη ΔΕΥΑ Καστοριάς και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας.

 

Back to top button