Κόσμος

Αγάλματα των Μικ Τζάγκερ και Κιθ Ρίτσαρντς στη γενέτειρά τους, Ντάρτφορντ

Τα αποκαλυπτήρια αγαλμάτων από μπρούντζο των δύο από τους μεγαλύτερους αστέρες του ροκ εν ρολ στον κόσμο, του Μικ Τζάγκερ και του Κιθ Ρίτσαρντς έγιναν στη γενέτειρά τους, την πόλη Ντάρτφορντ του Κεντ, στη νοτιοανατολική Αγγλία.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν ως έφηβοι σε μια αποβάθρα του σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης το 1961 και δημιούργησαν τους Rolling Stones την επόμενη χρονιά. Και οι δύο είχαν φοιτήσει στο δημοτικό σχολείο Γουεντγουόρθ στο Ντάρτφορντ, αλλά πήγαν σε διαφορετικά γυμνάσια.

Οι Stones έγιναν ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα στην ιστορία και βρίσκονται εδώ και πάνω από 60 χρόνια επί σκηνής.

Τα αγάλματα, που παραγγέλθηκαν από το δημοτικό συμβούλιο του Ντάρτφορντ, απεικονίζουν τα μέλη του συγκροτήματος σε συναυλία. Ο Τζάγκερ, φορά το σήμα κατατεθέν στενό παντελόνι του και φανελάκι και κρατάει μικρόφωνο στο χέρι. Ο Ρίτσαρντς έχει σκυμμένο το κεφάλι του πάνω από την κιθάρα του «Micawber» Telecaster, που ήταν δώρο γενεθλίων από τον Έρικ Κλάπτον, αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «The Guardian».

Τα αγάλματα «The Glimmer Twins» (ψευδώνυμο των Τζάγκερ – Ρίτσαρντς με το οποίο έκαναν τη συμπαραγωγή πολλών άλμπουμ των Rolling Stones) είναι έργο της Έιμι Γκούντμαν θαυμάστριας της μπάντας.

Η Γκούντμαν αποφάσισε να απεικονίσει τον Μικ Τζάγκερ και τον Κιθ Ρίτσαρντς όπως ήταν τη δεκαετία του 1980.

ΑΠΕ

Back to top button