ΓούναΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Μινκ κολυμπούν στη λίμνη της Καστοριάς (βίντεο)

Έντονη η παρουσία των μινκ στην πόλη της Καστοριάς, καθώς μετά από την εμφάνιση σε δρόμους, πλατείες ακόμα και σπίτια, μινκ εθεάθησαν να απολαμβάνουν το μπάνιο τους στη λίμνη της πόλης.

Αυτή τη φορά, τα μικρόσωμα θηλαστικά εθεάθησαν να κολυμπούν στη λίμνη της πόλης αναζητώντας μία ανάσα δροσιάς μέσα στο καλοκαίρι.

Ωστόσο, η έντονη παρουσία τους μόνο πονοκέφαλο προκαλεί στους κατοίκους, ενώ παράλληλα δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στο οικοσύστημα της περιοχής.

Το 2010 ακτιβιστές απελευθέρωσαν 50.000 γουνοφόρα μινκ από μονάδες εκτροφής στο Χιλιόδεντρο και τη Σιάτιστα, μία ενέργεια με σοβαρότατες επιπτώσεις σε πολλά ενδημικά είδη.

Όπως είχε δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ιχθυολόγος και τότε διευθύντρια του Ενυδρείου Καστοριάς, Άννα Λάτσιου, “μιλάμε για ένα σαρκοφάγο θηλαστικό που προτιμάει τις υδάτινες περιοχές και τρώει από λαγούς και κουνέλια μέχρι πουλιά που κάνουν τις φωλιές τους στα καλάμια της λίμνης Καστοριάς”.

Όπως εξήγησε η κ. Λάτσιου, το μινκ έχει ένα ξεχωριστό τρόπο να τρέφεται αφού σκοτώνει περισσότερα ζώα απ΄ ό,τι χρειάζεται για να τραφεί, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “τα πνίγει και τα αφήνει ή τα πάει στη φωλιά του”.

Επιπλέον, το μινκ έχει σχετικά εύκολη αναπαραγωγή με αποτέλεσμα να γίνεται επιτακτική η ανάγκη εκπόνησης ενός σχεδίου διαχείρισης, με τη σύνταξη μελέτης περιορισμού του είδους.

news247.gr

Το ρεπορτάζ της ΕΡΤ:



 

Back to top button