ΑθλητικάΚαστοριά

Απ’ το Λονδίνο στην Καστοριά με ποδήλατο (φωτο – βίντεο)

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε η ποδηλατική πρόκληση υπεραντοχής για τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Στις 5 Αυγούστου 2023 η Βασιλική Βουτζάλη (Ελλάδα), ο Στέφεν Στράιχ (Γερμανία-Ελλάδα), ο Κρίστοφερ Ρος Μπένετ (Νέα Ζηλανδία), ο Ντέιβιντ Χιτς (Αυστραλία), ο Πολ Άντελσον (Ηνωμένο Βασίλειο), ο Διονύσης Καρτσαμπάς (Ελλάδα), ο Πιερλουίτζι Ταλαμονα (Ιταλία), και ο Αριστοτέλης Τσόγκας (Ελλάδα), ξεκίνησαν από το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου καλύπτοντας 3500 χλμ για να τερματίσουν στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.
Το μήνυμα που μετέφεραν ήταν η επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, με την ποδηλατική πρόκληση υπεραντοχής να φέρει τον τίτλο «Λονδίνο-Αθήνα σε 2 τροχούς – Φέρτε τα πίσω». Σκοπός με βάση τα όσα δήλωσαν είναι να καθιερωθεί ένας αγώνας-θεσμός που ενώνει τους ανθρώπους με πρόσημο τη συμπερίληψη και την αγάπη για τον αθλητισμό, τον τουρισμό και το ποδήλατο.
Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Καστοριάς “620” ήταν παρών, αφού για 2η συνεχόμενη φορά επιλέγεται η Καστοριά ως σημείο διέλευσης- ελέγχου. Νιώθουμε μεγάλη χαρά και τιμή γιατί συμπεριλάβατε την πόλη μας στην διαδρομή που ακολουθήσατε. Ευχόμαστε να καθιερωθεί ως θεσμός και να είμαστε κάθε χρόνο εκεί να σας υποδεχόμαστε.
Ποδηλατικός Σύλλογος Καστοριάς “620”

Αναχώρηση από Πέτρα:

 

 

 

Back to top button