Καστοριά

Τοιχιό: Λαμπρός εορτασμός της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου (φωτογραφίες)

Με όλη την Μεγαλοπρέπεια που αρμόζει στο σεπτό πρόσωπο Της Υπεραγίας Θεοτόκου, εορτάστηκε λαμπρότατα στον εορτάζοντα Ιερό μας Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Τοιχιού , η Κοίμηση και Μετάσταση Της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Από την έναρξη της ακολουθίας του εσπερινού την παραμονή της εορτής πλήθος προσκυνητών και ενοριτών κατέκλεισαν τον ναό προς τιμήν της Παναγίας μας και ταυτόχρονα να προσκυνήσουν το σεπτό αντίγραφο της Θαυματουργού Εικόνος της Ευαγγελιστρίας Τήνου, οπου ευλαβής οικογένεια της ενορίας μας προσέφερε απο την νήσο Τήνο στην ενορία μας οπου και θα υπάρχει για προσκύνημα.
Στο τέλος του εσπερινού πραγματοποιήθηκε η λιτανεία του σεπτού σώματος της Υπεραγίας Θεοτόκου και Της Παναγίας της Ευαγγελιστρίας της Τήνου, μαζί με προσκυνητές απο όλη την επαρχία μας.
Νέοι και μεγάλοι ενορίτες γέμισαν ασφυκτικά τον ιερό ναό μας αλλα και πέριξ αυτού απο πολύ νωρίς το πρωί της εορτής με προσκυνητές για την Παναγία μας εκτός του Τοιχιού από πολλά μέρη της επαρχίας μας όπως την Καστοριά, Μανιάκοι, Άργος Ορεστικό, Δισπηλιό, Βυσσινιά, Μαυροχώρι, αλλά και εκτός της επαρχίας μας όπως την Θεσσαλονίκη.
Οι Ιεροψάλτες του ναού αλλά και ιεροψάλτες εκ Θεσσαλονίκης απέδωσαν ευλαβικά στην Παναγία μας, θαυμάσια όλους τους ύμνους της εορτής , και έτυχαν άξιοι συγχαρητηρίων από το εκκλησίασμα.
Ο Εφημέριος του Ιερού ναού μας, Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Πνευμονίδης, προετοίμασε κατάλληλα την εορτή κατα την εκκλησιαστική τάξη και παράδοση, το προσκύνημα της Παναγίας μας, τον στολισμό του ιερού ναού, μαζί με την εκκλησιαστική επιτροπή, και τις διακόνισσες γυναίκες οι οποίες δε προσέφεραν και διάφορα κεράσματα και εδέσματα σε όλο το εκκλησίασμα.
Ευχαριστίες και ευχές εξέφρασε συγκινημένος ο π.Ιάκωβος προς το εκκλησίασμα βλέποντας τον ιερό ναό κατάμεστο από μικρούς, νέους και μεγάλους οι οποίοι ήρθαν να τιμήσουν και να προσκυνήσουν την Παναγία μας, να τους ευλογεί η Παναγία μας και να αγιάζει τον καθένα προσωπικά και τις οικογένειες μας, και να μη λείπει η Παναγία μας από την σκέψη μας , τα χείλη μας αλλά περισσότερο από την καρδιά μας.
Έτη Πολλά και ευλογημένα !!!

Back to top button