Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριάΠαλαιά Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

“Delirio Red”: Ένα καστοριανό συγκρότημα τρεις δεκαετίες πριν και η πορεία του (φωτο)

Οι “Delirio Red” δημιουργήθηκαν το 1986 από μια παρέα παιδικών φίλων από την ίδια γειτονία, την περιοχή του Τζαμί.
Τα μέλη αποτελούσαν, στη φωνή ο Τάσος Βίσκος, στην κιθάρα ο  Παναγιώτης  Γκόσιος (Πίπης), στο μπάσο ο Ηλίας Δέσπας (Ντέλης) και στα τύμπανα ο Γιάννης Διαμαντόπουλος. Στις πρώτες συναυλίες του γκρουπ συμμετείχε και ο Χρήστος Μπασούρης (φωνή).
Παίζανε κυρίως διασκευές αλλά και δικά τους τραγούδια. Οι κυριότερες εμφανίσεις τους ήταν στον αύλειο χώρο του 2ου Λυκείου Καστοριάς για την «Ημέρα της Ειρήνης», τον Δεκέμβριο του 1987 μαζί με άλλα συγκροτήματα στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο, στην ιστορική συναυλία το καλοκαίρι του 1988 στο ντράιβ ιν στη Χλόη (φωτο) όπου συμμετείχαν κι άλλα συγκροτήματα. Σε εκείνη την εκδήλωση οι “Delirio Red” ήταν  support στους “Like a Group” που ήταν το μεγάλο όνομα της εποχής με συναυλίες ανά την Ελλάδα.
Ακόμη εμφανίστηκαν σε πολλά μαγαζιά στην Καστοριά και το Άργος Ορεστικό.
Αργότερα οι Διαμαντόπουλος και Γκόσιος συνέχισαν ως “Delirio Red”, αλλά παράλληλα  με μέλη των “Like a Group” σχημάτισαν έως το 2000 το συγκρότημα “Χαμένες Βαλίτσες” όπου και είχαν κοινές εμφανίσεις, ενώ έδωσαν συναυλίες σε Καστοριά, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Πτολεμαΐδα.
Τον Ιούλιο του 1998 εμφανίστηκαν στο «Φεστιβάλ κατά της Συνθήκης του Σένγκεν».
ΦΟΥΙΤ

 

 

 

Back to top button