ΕκδηλώσειςΚαστοριάΝεστόριο

Η εκδήλωση στο Επταχώρι για την περιβαλλοντική καταστροφή του Γράμμου (φωτογραφίες – βίντεο)

Στο Επταχωρι σχεδιάζεται επέλαση ανεμογεννητριών και μικρών υδροηλεκτρικων, όπως και ευρύτερα στη περιοχή από τα χωριά των Ιωαννίνων μέχρι τα χωριά της Κοζάνης. Μαζί με μέλη της Αριστερής Συμπόρευσης για την ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία βασικός ομιλητής ο ακαδημαϊκός Βασίλης Νιτσιάκος, που έβαλε μια άλλη πολιτισμική διάσταση ενάντια στις ΑΠΕ.

Ο επικεφαλής της Αριστερής Συμπόρευσης για την ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία, Στέφανος Πράσσος εξηγεί μερικές από τις συνέπειες της εγκατάστασης ΑΠΕ που σύντομα θα προσπαθήσουν να κατασκευαστούν στη περιοχή του Επταχωριου, καταλαμβάνοντας την κορυφογραμμή από την Αετομηλιτσα των Ιωαννίνων, μέχρι το Ταλαρο του Πενταλοφου και φυσικά συνεχίζεται…

Ιωάννα Λουλάκη:
Γέμισε το χωριό, γέμισε η πλατεία μας χτες από νωρίς το απόγευμα ως τη νύχτα, γύρω στους 200 ήμασταν! Χαρήκαμε με τόσο κόσμο, οι περισσότεροι απ’ τους μισούς ήταν από τα γύρω χωριά και πόλεις.
Δυνατή η φωνή από το Επταχώρι, η συνέχεια θα δείξει πόσο αποτελεσματική… Ειπώθηκαν και τονίστηκαν πολλά, ενημερωθήκαμε, ζητήθηκαν ευθύνες από τις εξουσίες (παρόντες: Δήμαρχος Νεστορίου, τρεις Δημοτικοί Σύμβουλοι και τρεις Περιφερειακοί).
Μία ώρα οι εξαιρετικές εισηγήσεις και μιάμιση ο διάλογος που ακολούθησε και δεν τελείωνε! Ουσιαστικές ερωτήσεις-τοποθετήσεις, απαντήσεις.
Πήγε 10 η ώρα και κανείς δεν ήθελε να φύγει από την πλατεία!!
Εννοείται ότι γεύτηκαν και το καρυδάτο μου που “σαν αυτό δεν έχει” έλεγαν
Οι ομιλητές:
Νίκος Γιαννάκης Νίκος Βουνοτρυπίδης Vassilis Nitsiakos
Στέφανος Πράσσος
Στο τέλος μίλησε και ο Δήμαρχός μας Χρήστος Γκοσλιόπουλος
Όπως και ο δικός μας Απόστολος Τζιώτζης
Μαζί μας ήταν και ο μαστρο-Θανάσης Αθανάσιος Πόραβος (τρίτη φωτογραφία) τιμή μας, ήρθε από τον Πεντάλοφο (17χλμ. από δω) όπου αυτές τις μέρες έχουν “Εργαστήριο παραδοσιακής δόμησης”, μαθαίνουν να χτίζουν τα νέα παιδιά. Ο μαστρο Θανάσης είναι αυτός που ξαναέχτισε το γεφύρι τής Πλάκας.

Back to top button