Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριά

Πρόταση Γρηγοριάδη για καθιέρωση εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Απόδημων Καστοριανών

Οι Καστοριανοί όπου και αν βρέθηκαν, ανά την υφήλιο, με σκληρή δουλειά προόδευσαν και στέριωσαν. αλλά ποτέ δεν ξέχασαν την ιδιαίτερη πατρίδα τους, την Καστοριά μας. Οι δεσμοί με τον τόπο καταγωγής τους διατηρήθηκαν και πέρασαν και στις επόμενες γενιές. Οι άνθρωποι αυτοί με κάθε ευκαιρία προβάλλουν τον τόπο μας και, επί χρόνια, τον ευεργετούν με διαφόρους τρόπους.

Είναι εξαιρετικά σπουδαία η πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς και του Συλλόγου Καστοριέων Νέας Υόρκης «Ομόνοια» να καθιερώσουν την πρώτη Κυριακή μετά τον Δεκαπενταύγουστο ως την «Κυριακή των Αποδήμων».  Μία σπουδαία γιορτή αναγνώρισης της προσφοράς και της αγάπης των Καστοριανών της διασποράς για τον τόπο καταγωγής τους.

Ένα ακόμη δείγμα της προσφοράς του Συλλόγου «Ομόνοια» είναι η βράβευση των αριστούχων μαθητών των Λυκείων της Περιφερειακής μας Ενότητας που πραγματοποιήθηκε χθες (19/08/2023) στο πανέμορφο Αρχοντικό Τσιατσιαπά στο Απόζαρι, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Υποτροφιών Καστοριάς και την Φιλόπτωχο Αδελφότητα Κυριών Καστοριάς που επιτελούν σημαντικότατο έργο, επί δεκαετίες, και  χαίρει της κοινωνικής αναγνώρισης. Είχα την χαρά, μεταξύ των μαθητριών και μαθητών που βραβεύτηκαν, να βρίσκεται και η ανιψιά μου  Παρασκευή Ζήδρου.  

Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τον πρόεδρο του Συλλόγου «Ομόνοια» Δήμο Σιώκη και όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου για όσα πρόσφεραν και προσφέρουν στον τόπο μας και δεσμεύομαι ότι, ο Νέος Δήμος Καστοριάς θα καθιερώσει τη θέση εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Απόδημων Καστοριανών και η συνεργασία μας θα είναι συνεχής,  παραγωγική και αποτελεσματική όπως αρμόζει στην αγάπη που τρέφετε για την Καστοριά.

Γρηγόρης Γρηγοριάδης

Υποψήφιος Δήμαρχος Καστοριάς

Επικεφαλής του Ανεξάρτητου Συνδυασμού

ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ με ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ 

 

 

Back to top button