Καστοριά

Ευχαριστήριο του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς προς το Σύλλογο Καστοριέων “Ομόνοια”

Αγαπητέ κ. Δήμο Σιώκη, αγαπητά μέλη του Συλλόγου «Ομόνοια»
Θα σας αφιερώσω πάλι στίχους από τον Γ. Σεφέρη:
«Ευτυχισμένος που έκανε το ταξίδι του Οδυσσέα
Ευτυχισμένος αν στο ξεκίνημα ένιωθε γερή την αρματωσιά μιας αγάπης,
Απλωμένη μέσα στο κορμί του,
Σαν τις φλέβες όπου βουίζει το αίμα»

θεωρώντας τον εαυτό μου αλλά και το Σχολείο μου τυχερούς, που γνωρίσαμε εσάς και όλο το μεγαλείο της αγάπης σας για την μικρή Καστοριά – Μεγάλη πατρίδα σας – πατρίδα μας!
Γυρίσατε πίσω σ΄ αυτή την «Ιθάκη» σας και κάνατε έντονη την παρουσία σας εδώ με πολλούς τρόπους – και οι υποτροφίες, που απονείματε στους Καστοριανούς μαθητές είναι ένας από αυτούς τους τρόπους.
Πήρατε δύναμη από την άλλη σας «Ιθάκη» τη μακρινή και δυνατή Ν. Υόρκη. Είναι αυτή η «Ιθάκη», που σας άνοιξε δρόμους για να δημιουργήσετε, που σας ένωσε για να αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες που σας όρθωνε και αυτή τη δύναμη (υποτροφίες) τη φέρατε πιο κοντά στις Καστοριανές οικογένειες.
Το Μουσικό Σχολείο μας σας ευχαριστεί για ακόμη μια φορά γιατί φέτος είναι η πρώτη χρονιά που είχαμε αποφοίτους, η πρώτη χρονιά που βραβεύσατε δική μας μαθήτρια την Κατερίνα Τσολακοπούλου, την οποία συγχαίρουμε ιδιαίτερα για την διάκριση αυτή. Συγχαίρουμε επίσης όλα τα παιδιά που αρίστευσαν αλλά και όλους τους μαθητές της Καστοριάς για τον καθημερινό αγώνα τους για την κατάκτηση της γνώσης!
Ευχαριστούμε επίσης θερμά τον Σύλλογο Υποτροφιών Καστοριάς και τους Συλλόγους Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων Καστοριάς και Νέας Υόρκης για την άψογη οργάνωση της εκδήλωσης στο Αρχοντικό Τσιατσιαπά!
Ευχόμαστε υγεία σε όλα τα μέλη σας και καλή συνέχεια στο έργο αγάπης και αφοσίωσης προς τις «Ιθάκες της ζωής σας»!
Η Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς
Βαρβάρα Μπελερή

Back to top button