ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Τι ώρα πρέπει να ξεκινούν οι λαϊκές συναυλίες; (του Βασίλη Κωνσταντίνου)

Στην Κρανιωνα με καλό καιρό. Αυτό ήταν ευχάριστη έκπληξη γιατί προχθές έγινε χαμός εκεί πάνω. Η συναυλία πήγε πολύ καλά, ο κόσμος την ευχαριστήθηκε.
Θέλω να επισημάνω κάτι. Κάποιος από τους διοργανωτές έριξε την ιδέα να ξεκινήσει η συναυλία στις 7.30. Μια απλή σκέψη που πρέπει να γίνει μάθημα.
Οι λαϊκές συναυλίες πρέπει να ξεκινούν αυτή την ώρα. Για να μπορούν να έρχονται οι γονείς με τα μικρά παιδιά ,να βλέπει ο ένας τον άλλον, να γίνεται μία ανταλλαγή χαιρετισμών και κυρίως να μην ταλαιπωρούνται οι οικογένειες με τα μικρά παιδιά τα οποία εξαντλούνται και κοιμούνται στις αγκαλιές των γονιών τους αν ξεκινήσει π.χ.10:00 η συναυλία. Ελπίζω αυτό να λειτουργήσει και αλλού.
Διότι στα μακρινά χωριά αν ξεκινήσεις ένα πανηγύρι μία συναυλία 9:30 και μείνει κάποιος ως την μια όλα είναι δύσκολα .Και για αυτόν που πρέπει να φύγει και για αυτόν που έχει οικογένεια . Γιατί λοιπόν να μην ξεκινάει νωρίς για να μπορούν να συμμετέχουν όλοι;
Και τέλος οι συναυλίες τα χορευτικά να ξεκινούν την ώρα που λένε τα προγράμματα και μετά το πολύ ένα τέταρτο. Όσοι πρόλαβαν τον κύριο είδαν. Οι άλλοι ας περιμένουν.
Να σεβόμαστε αυτούς που πηγαίνουν έγκαιρα και όχι αυτούς οι οποίοι περιμένουν να γεμίσει πρώτα η πλατεία ή ο χώρος της συναυλίας για να κάνουν αυτοί εισερχόμενοι εντύπωση.
Πάντα τέτοια λοιπόν ο χώρος εκεί είναι υπερβολικά όμορφος. Θυμίζει βέβαια για τους κατοίκους της περιοχής πολλά πράγματα αλλά και για τους άλλους έχει μία ιδιαίτερη αρχιτεκτονική.
Τα δε πλήθινα είναι ολόκληρη ιστορία που αξίζει να αναδειχθεί.

Η συναυλία της Γιώτας Νέγκα στα πλινθόκτιστα του Κρανιώνα (φωτογραφίες)

 

 

 

Back to top button