Ελλάδα

Μακαρονάδα με μύδια κοκκινιστά

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. σπαγγέτι ή λιγκουίνι
  • 1 κιλό μύδια φρέσκα ή 300-400 γρ. κατεψυγμένα, μόνο η σάρκα τους
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας ντοματάκι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 1/2 ποτήρι του κρασιού νερό
  • 1 σφηνάκι ούζο ή ρακί
  • αλάτι, πιπέρι, μαϊντανός φρεσκοκομμένος

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκα μύδια: αχνίζετε τα μύδια, πετάτε όσα παραμείνουν κλειστά και χρησιμοποιείτε μόνο όσα έχουν ανοίξει. Τα καθαρίζετε από το κέλυφος και κρατάτε τη σάρκα.
  2. Σοτάρετε τα (καθαρισμένα) μύδια στο ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι. Προσθέτετε το ντοματάκι, τον πελτέ, το νερό, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Λίγο πριν κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά ρίχνετε το ούζο ή τη ρακή, αφήνετε ελάχιστα ακόμη το φαγητό στη φωτιά ανακατεύοντας και αποσύρετε την κατσαρόλα.
  3. Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους, σουρώνετε και σερβίρετε μαζί με την κόκκινη σάλτσα με τα μύδια πασπαλίζοντας με λίγο φρέσκο μαϊντανό.

Συμβουλή

Για να αχνίσετε τα μύδια τα βράζετε με λίγο νερό σε μια κατσαρόλα. Όσα μύδια δεν ανοίξουν δε μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

icookgreek.com

Back to top button