Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

fouit.gr: 40 άτομα διέσωσε η βάρκα της Αντιπεριφέρειας Καστοριάς – Στη Θεσσαλία και το ΕΤΑΚ επιχειρεί στις πληγείσες περιοχές (φωτογραφίες – ρεπορτάζ)

40 διασώσεις ατόμων πραγματοποιήθηκαν μέχρι τώρα με την βάρκα της Αντιπεριφέρεια Καστοριάς και τους δύο υπαλλήλους που επιχειρούν από χθες στην περιοχή του Πετρόπορου Τρικάλων. Πρόκειται για τον προϊστάμενο του αμαξοστασίου της ΠΕ Καστοριάς κ. Γιάννη Πολυχρονόπουλο και τον υπάλληλο Δημήτρη Νάτσουλα.
Στη Θεσσαλία βρίσκεται κι ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης πολιτικής προστασίας μεταφέροντας μια πρώτη βοήθεια με εμφιαλωμένα νερά, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν από Αντιπεριφέρεια και Περιφέρεια αποστολές σε εμφιαλωμένα νερά, ξηρά τροφή, κουβέρτες, ,καθώς και υγειονομικό υλικό για τα Νοσοκομεία της Λάρισας.
Και το ΕΤΑΚ Καστοριάς βρίσκεται στην περιοχή με δύο οχήματα, ένα τρέιλερ, αντλίες, δύο κανό και εξοπλισμό διάσωσης.
Μιλώντας στο ΦΟΥΙΤ ο πρόεδρος του ΕΤΑΚ κ. Χαράλαμπος Σαββίδης ανέφερε “Άμεσα βρεθήκαμε στην περιοχή της Καρδίστας, όμως τα νερά είναι τόσο πολλά και τα πλημμυρισμένα χωριά βρίσκονται σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων, που είναι αδύνατον να πλησιάσει κάποιος”. Οι αρμόδιες αρχές που συντονίζουν τις επιχειρήσεις διάσωσης, ζήτησαν από τα μέλη του ΕΤΑΚ να επιχειρήσουν αντλήσεις υδάτων σε σπίτια σε περιοχές των Τρικάλων.

 

 

Back to top button