Καστοριάφωτορεπορτάζ

Τοιχιό: Λαμπρός εορτασμός του Γενέθλιου Της Θεοτόκου – Απονομή παρασήμου σε Μέγα Ευεργέτη (φωτογραφίες)

Με πάσα Μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα εορτάστηκε στον Ιερό μας Ναό η δεύτερη πανήγυρη της ενορίας μας, Το Γενέθλιο Της Υπεραγίας Θεοτόκου και η Σύναξη της Θαυματουργού εικόνος Της Παναγίας Της Φοβεράς Προστασίας προερχομένης εκ του παλαιού οικισμού της Λάκκας του έτους 1762.
Στον πανηγυρίζοντα Ιερό μας Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Τοιχιού, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ευλογήθηκαν τα ιερά κόλλυβα προς τιμήν της Παναγίας, καθώς και Μήλα και Σταφύλια που προσκόμισαν ευλαβείς ενορίτες κατά το έθος της εορτής στον ναό μας.
Παρουσία της Εριτίμου Βουλευτού Μαρίας Αντωνίου, της Εριτίμου Αντιπεριφερειάρχου Δέσποινας Κοζατσάνη, του Εντιμωτάτου Δημάρχου Καστοριάς Ιωάννη Κορεντσίδη, της Εριτίμου Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Τοιχιού Αικατερίνας Πηγατσιώτη, αλλα και πλήθος ενοριτών, προσκυνητών και νεολαίας, τιμήθηκε η εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου, οι οποίοι βρέθηκαν στον Ναό μας ώστε να καταθέσουν τις προσευχές, τα αιτήματα και την ευλάβειά τους στο πρόσωπο της Παναγίας μας της Φοβεράς Προστασίας, ιδιαίτερο κειμήλιο που αποθησαυρίζεται στον Ιερό μας ναό, προς παρηγοριά και ενίσχυση όλων των ενοριτών αλλά και του Καστοριανού λαού.
Ιδιαίτερη και συγκινητική μέρα ήταν για τον κ. Κωνσταντίνο Ζαραλιάκο, γνήσιο τέκνο της ενορίας μας, απόδημο Τοιχιώτη στον ΚΑΝΑΔΑ, οπου ζεί και εργάζεται, καθώς τον τιμήσαμε με το παράσημο της Θεοτόκου Φοβεράς Προστασίας , ως Μέγα Ευεργέτη, για την ανακαίνιση εξωτερικά όλου του ναού , την αγιογραφία της Παναγίας της Πλατυτέρας στην κόγχη του ιερού βήματος, τα οποία ήταν πολυδάπανα έργα και ανέλαβε εξ ολοκλήρου ο ευεργέτης μας.
Μαζί με την οικογένεια του ευεργέτου βρέθηκαν στον ναο για την Παναγία μας, φιλοι επιχειρηματίες απο την Ινδία, Κολομβία, Μεξικό, Πορτογαλία και Κίνα, κάνοντας υπεραντλαντικά ταξίδια να έρθουν να προσκυνήσουν την Φοβερά Προστασία.
Επίσης ιδιαίτερη τιμή για την ενορία μας ήταν η παρουσία του Άρχοντα Υμνωδού του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Αθανασίου Βουγιουκλή, ο οποίος απέδωσε τους ιερούς ύμνους στην Παναγία μας , θαυμάσια και μοναδικά.
Η Παναγία μας να μας ευλογεί και να μας προστατεύει… 

 

 

Back to top button