Καστοριά

Άμεση η παροχή βοήθειας στη δοκιμαζόμενη Θεσσαλία από την ΠΕ Καστοριάς

Μετά την αναγγελία της μεγάλης φυσικής καταστροφής που έπληξε την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς συνέδραμε αμέσως στις πλημμυροπαθείς περιοχές με την άμεση αποστολή Σωστικής Λέμβου, και δύο υπαλλήλων της Π.Ε. Καστοριάς (του Προϊσταμένου του Τμήματος Μηχανολογικού Εξοπλισμού κ. Πολυχρονόπουλο Ιωάννη και Νάτσουλα Δημήτρη  χειριστή της Λέμβου) για επιχειρήσεις απεγκλωβισμού.

Από το Εθελοντικό Τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Τ.Α.Κ.) που είναι εγγεγραμμένο στο   Μητρώο Πολιτικής Προστασίας, έσπευσαν με εξοπλισμό (3 αντλίες άντλησης νερού, μία γεννήτρια μεγάλη, 3 καγιάκ κ.λπ.) και εκπαιδευμένο προσωπικό (ο Πρόεδρο του Ε.ΤΑ.Κ. Σαββίδης Χαράλαμπος, και οκτώ εθελοντές) καθώς και τέσσερα οχήματα ΙΔ χρήσης εθελοντών προς υποβοήθηση του έργου των σωστικών συνεργείων.

Να τονίσουμε ότι, ύστερα από πρωτοβουλία της Περιφερειακής Αρχής, η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς συγκεντρώνει τρόφιμα (Εμφιαλωμένο νερό, ξηρά τροφή, είδη υγιεινής και κλινοσκεπάσματα) τα οποία θα αποσταλούν με φορτηγό της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Καστοριάς στις πληγείσες περιοχές.

                 

 

 

Back to top button