ΕκδηλώσειςΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Απόζαρι: Μεγάλη επιτυχία για το 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή (φωτογραφίες – βίντεο)

Η «καρδιά» της Καστοριάς, την Παρασκευή το βράδυ, χτύπησε στην πολιτική πολιτιστική συγκέντρωση του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, στην πανέμορφη πλατεία “Απόζαρι”. Ο χώρος πλημμύρισε από εργαζόμενους, νεολαία, γυναίκες, μαθητές, απλό λαϊκό κόσμο κάθε ηλικίας, που έδωσε δυναμικό «παρόν», στην ομιλία του Γιάννη Κανάτσιου, μέλος του ΓΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Όλος αυτός ο λαϊκός κόσμος δίνει τη μάχη για ένα καλύτερο αύριο, δίχως εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Στέλνει μήνυμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ όπως το σύνθημα του Φεστιβάλ «Με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό, για να γενούνε τα σκοτάδια λάμψη (Ν. Χικμέτ)».

Στο Απόζαρι συναντήθηκαν ξανά όσοι έχουν συμπορευτεί με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ στον δρόμο του αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων, ενάντια στις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τους πλειστηριασμούς, στον αγώνα για Παιδεία και Υγεία στο ύψος των σημερινών αναγκών και όχι στον στενό «κορσέ» του συστήματος που γεννά μόνο φτώχεια, αδικία, καταπίεση, πολέμους.

Μετά την πολιτική ομιλία, ακολούθησε το πολιτιστικό πρόγραμμα:

Πρώτος ο μαθητής Πέτρος Τζέλης ξεσήκωσε τη νεολαία με Αυτοσχεδιασμούς drill, κομμάτια που επιμελήθηκε ο ίδιος.

Ακολούθησε ο Γιώργος Παπαγεωργίου, με την κιθάρα του, δίνοντας μια επαναστατική, “latin” νότα, ερμηνεύοντας τραγούδια όπως Τσε Γκεβάρα, Bella Ciao, Imagine κα.

Τέλος, τη βραδιά έκλεισε το μουσικό σχήμα “Συμμορία”, συνοδευόμενο και από άλλους μουσικούς, γεμίζοντας τη βραδιά με έντεχνο λαϊκό τραγούδι. Οι μουσικοί που συμμετείχαν είναι:

Μήτσος Γεωργίου: ο ενορχηστρωτής και εγκέφαλος της όλης προσπάθειας, κιθάρα και φωνή

Σίμος Τσουμάνας: φωνή

Μαγδαληνή Βαφειάδου: φωνή και ντέφι

Γιώργος Τίγκας: μπουζούκι

Κώστας Μακρής: κιθάρα

Νίκος Λαζαρίδης: πλήκτρα

Βάσια Καστοπούλου: κρουστά

Στον χώρο καθόλη τη διάρκεια λειτουργούσε βιβλιοπωλείο της “Σύγχρονης Εποχής”, προβάλλοντας το προοδευτικό βιβλίο.

Έτσι τελείωσε μια μαγική βραδιά, αφήνοντας τους επισκέπτες με τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Ο εργαζόμενος λαός έχει ανάγκη τον αιχμηρό, πρωτοπόρο προοδευτικό πολιτισμό για να εμπνέεται, να αντέχει στις δυσκολίες, μέχρι να βρουν δικαίωση τα όνειρά του.

Ραντεβού στους επόμενους αγώνες! 

 

 

 

Back to top button