Ελλάδα

Οι Στέρεο Νόβα ξανά στη Θεσσαλονίκη μετά από 26 χρόνια

Tην Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου και το μουσικό δίδυμο επιστρέφει έπειτα από 26 χρόνια και πάλι στην Θεσσαλονίκη.

Έχουν σημαδέψει την ιστορία της σύγχρονης ελληνικής μουσικής. Ο μύθος τους συντηρείται για δεκαετίες, με μια μεγάλη νοσταλγία για αυτό το μοναδικό δίδυμο αλλά και μια προσμονή για το αν ποτέ θα τους ακούσουμε ξανά. Αυτή η προσμονή θα γίνει πραγματικότητα, στις 21 Σεπτεμβρίου όπου οι Στέρεο Νόβα μετά από περισσότερα από 25 χρόνια, έρχονται στην Θεσσαλονίκη και το reworks!

Οι Στέρεο Νόβα εμφανίστηκαν για πρώτη φορά το 1992 αθόρυβα αλλά με τον εμβληματικό πρώτο τους ομότιτλο δίσκο έμελλε να αλλάξουν την εγχώρια μουσική για πάντα. Ο Κωνσταντίνος Β. και ο Μιχάλης Δ. σημάδεψαν τον ήχο όσων μεγάλωσαν στα ‘90s. Εξέφρασαν την εποχή, τραγουδώντας για το αστικό και δυστοπικό τοπίο της μεγαλούπολης, την καθημερινότητα, τα παράνομα late hour parties και την club κουλτούρα, συνδιασμένα παράλληλα με μια ρομαντική αθωότητα και με μια μουσική ταυτότητα ιδιαίτερη, γλυκιά και σύγχρονη.

Πολλοί γαλουχήθηκαν μουσικά μέσα από αυτή την Στέρεο Νόβα εποχή με τα πέντε καταπληκτικά άλμπουμ που κυκλοφόρησαν μέχρι το 1997, τα οποία έχουν επηρεάσει σχεδόν οτιδήποτε σύγχρονο γράφτηκε στην χώρα μας για χρόνια μετά. “Νέα Ζωή 705”, “Παζλ Στον Αέρα” και “Μικρό Αγόρι”, “Ασύρματος Κόσμος” , το εμβληματικό ῾Τέλσον῾, ένα από τα πιο σημαντικά άλμπουμ στην ιστορία της Ελληνικής μουσικής γενικότερα, το ῾βιταμίνα τεκ ῾ έχουν αφήσει το στίγμα τους και ακούγονται επίκαιρα σήμερα σαν τότε. Και κάπου εκεί το μακρινό 1997, αποφασίζουν οι Στερεο Νοβα να ακολουθήσουν ξεχωριστούς δρόμους. Έκτοτε ο Κωνσταντίνος Βήτα και ο Μιχάλης Δέλτα συνέχισαν με σόλο κυκλοφορίες, κυκλοφορώντας υπέροχες δουλειές και διαγράφοντας μια υπέροχη πορεία ο καθένας.

Στο μεταξύ ωστόσο η μουσική των Στέρεο Νόβα συνέχισε μέσα από την διαχρονικότητα της να τρέφει τον μύθο τους. Ώσπου το 2018 ξαφνικά από το πουθενά και πάλι ανακοινώνουν την επανένωση τους, κυκλοφορώντας το πρώτο τους άλμπουμ μετά από 20 χρόνια με τίτλο «Ὁυρανός». Τον Ιούνιο το νέο τους single ονομάζεται “Irida” ανοίγει το επόμενο κεφάλαιο τους.

Όλα αυτά τα χρόνια εμφανίστηκαν μόλις 3 φορές, όλες στην Αθήνα. Η εμφάνιση τους στην τελετή έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2023, άνοιξε προς μεγάλη μας χαρά και πάλι ένα παράθυρο ελπίδας στο να δούμε τους Στέρεο Νόβα επί σκηνής. Μόνον 2 συναυλίες ανακοινώθηκαν. Η πρώτη στην Αθήνα η οποία και έγινε και η δεύτερη ακολουθεί στη Θεσσαλονίκη.

Περισσότερες πληροφορίες για το Reworks και τα εισιτήρια εδώ.

ertnews.gr

Back to top button