Ελλάδα

Tortillas Chilli Con Carne

Υλικά
½ κ.γ. γαρύφαλλο
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. κόλιανδρο
30 γρ. ελαιόλαδο
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά σπάλα
1 σκελίδα σκόρδο
½ κρεμμύδι κόκκινο
2 τσίλι πιπεριά κόκκινη
1 κ.γ. ρίγανη
2 κ.σ. λάιμ
150 γρ. καλαμπόκι κονσέρβα
200 γρ. φασόλια κόκκινα
1 τομάτα
κόλιανδρο φρέσκο
100 ml νερό
1 αβοκάντο ώριμο
1 κ.σ. λάιμ
Tabasco chipotle
2 tortillas
κόλιανδρο φρέσκο
250 γρ. cheddar τριμμένο



Εκτέλεση
Για τη συνταγή μας θα βάλουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε μέσα τα μπαχαρικά για να βγάλουν τα αρώματα τους. Αφού σοτάρουμε για λίγο τα μπαχαρικά, ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και προσθέτουμε σε δόσεις τον κιμά (ο κιμάς πρέπει να έχει μείνει εκτός ψυγείου για περίπου 40 λεπτά πριν τη χρήση) και σοτάρουμε για περίπου 5-6 λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τη καυτερή πιπεριά τσίλι, τη ρίγανη και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμα. Θα σβήσουμε με χυμό από lime, προσθέτουμε το καλαμπόκι, τα κόκκινα φασόλια, τη ντομάτα, φύλλα από φρέσκο κόλιανδρο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3-4 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε χυμό από lime, λίγες σταγόνες σάλτσα chipotle και σβήνουμε τη φωτιά.
Για το στήσιμο της Tortillas, ζεσταίνουμε ελαφρώς τις πίτες στο τηγάνι. Αφού μαλακώσουν αφαιρούμε και στρώνουμε στη βάση το κομμένο αβοκάντο, φύλλα από φρέσκο κόλιανδρο και στη συνέχεια ρίχνουμε επάνω το μείγμα του κιμά, τριμμένο τυρί τσένταρ και τυλίγουμε τις tortillas.

Back to top button