ΑθλητικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριά

Τρία χρυσά ο Γιώργος Παναγιωτίδης με καταγωγή από την Καστοριά στους 3ους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες (φωτο – βίντεο – δηλώσεις)

Ο Γιώργος Παναγιωτίδης και η Βασιλεία Τσιγκόια βουτούσαν στο νερό κι αντί για μαργαριτάρια έβγαζαν χρυσάφι! Είναι οι δύο μεγάλοι πρωταγωνιστές της ελληνικής Εθνικής ομάδας στους 3ους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες, στο Ηράκλειο.

Τα δύο παιδιά της finswimming κατέκτησαν πέντε χρυσά μετάλλια. Δύο ο καθένας και για το πέμπτο συνεργάστηκαν στο μικτό ομαδικό στα 4Χ50μ. επιφάνεια και εκτόξευσαν την Ελλάδα στον πίνακα μεταλλίων.

Ο Θεσσαλονικιός κολυμβητής με καταγωγή από το Μελάνθιο και η Γιαννιώτισσα συναθλήτριά του, όταν έμαθαν ότι πρόσφεραν πολύτιμη βοήθεια στην Ελλάδα με τα μετάλλιά τους, ενθουσιάστηκαν.

“Είναι σημαντικό και πολύ ωραίο ότι το ένα από τα πέντε μετάλλια το πήραμε μαζί ως ομάδα και δουλέψαμε όλοι για την ομάδα μας. Πάνω και από την ατομική διάκρισή μας είναι η επιτυχία της ομάδας μας. Δουλεύουμε, πρώτα για να είναι ψηλά η Ελλάδα! Πάνω απ’ όλα είναι η Ελλάδα”, τόνισε ο Παναγιωτίδης και πρόσθεσε: “Βλέπαμε τις καταστροφές στη Θεσσαλία. Σκεφτόμουν τους ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους και τις δουλειές τους. Ξέρω ότι στην κατάσταση που βρίσκονται δεν θα μάθουν για τις διακρίσεις μας. Καλά καλά δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει. Όμως, εγώ όταν πέφτω στο νερό τούς έχω στο μυαλό μου”.

Τα παιδιά της Εθνικής ομάδας, δεν ζουν σε γυάλα. Επηρεάζονται συναισθηματικά απ’ όσα συμβαίνουν γύρω τους και προσπαθούν να μην αποπροσανατολιστούν από το στόχο τους. Η Βασιλεία Τσιγκόια, δεν μίλησε ούτε στη καλύτερη φίλη της πριν από τον πρώτο αγώνα της, για να μη χάσει τη συγκέντρωσή της: “Ήρθε να με δει από τη Θεσσαλονίκη και τής είπα απλά “Γεια!” και έπειτα “Φύγε τώρα”. Έτσι είμαι όταν αγωνίζομαι, δεν μιλάω σε κανέναν. Τώρα, η φίλη μου έμαθε και κάτι που δεν ήξερε για μένα. Είμαι πολύ συγκεντρωμένη, επειδή όσο καλά και αν είσαι προετοιμασμένος για έναν αγώνα, δεν ξέρεις πώς θα εξελιχθεί”.

Η Βασιλεία ζει και εργάζεται ως μεταφράστρια νομικών εγγράφων στην Ιταλία, μιλάει τέσσερις γλώσσες (ελληνικά, ιταλικά, γερμανικά, αγγλικά) και παράλληλα σπουδάζει Νομική στη Θεσσαλονίκη.

Τα δύο παιδιά έχουν πολλά κοινά αλλά διαφέρουν σε κάτι. Ο Γιώργος λέει ότι δεν προλαβαίνει να απολαύσει τις κούρσες του, επειδή είναι αρκετά γρήγορες, σε αντίθεση με την 26χρονη Βασιλεία που προλαβαίνει να τις χαρεί. “Βέβαια, αυτός είναι ο λόγος που με κάνει να θέλω κι άλλο!”, είπε γελώντας ο Παναγιωτίδης.

Απόλαυσαν τους αγώνες και καμάρωναν που όλα ήταν στην εντέλεια. “Είμαι πολύ χαρούμενη και υπερήφανη για την πατρίδα μου επειδή όλα λειτουργούσαν άψογα. Έτσι, είναι οι διοργανώσεις που γίνονται στην πατρίδα μας και καμαρώνω όταν ακούω τους ξένους αθλητές να λένε σε άλλους αγώνες “ναι, άλλα στην Ελλάδα τρώγαμε καλύτερο φαγητό, μας είχαν σε καλύτερα ξενοδοχεία κ.α.”, επεσήμανε η Βασιλεία και ο Γιώργος πρόσθεσε: “Από τους προηγούμενους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες ξέραμε ότι είναι πολύ σημαντική διοργάνωση για τη χώρα μας και θέλαμε και εμείς να τα πάμε πολύ. Χαίρομαι πραγματικά που τα καταφέραμε”.

heraklion23.gr

Back to top button