ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Ευχαριστίες από τον Σύλλογο Απολλωνιαδιτών Καστοριάς

Τιμήσαμε και φέτος την επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής, 101 χρόνια μετά, με εκδηλώσεις που κρατούν τις μνήμες και την ιστορία ζωντανές. Ομιλίες, τραγούδια και χοροί των προγονικών πατρίδων μας. Η εκδήλωση έγινε με την αμέριστη βοήθεια και συνδιοργάνωση της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου μας.
Ευχαριστούμε θερμά την ιστορικό και συγγραφέα κα Ιωάννα Πετροπούλου για την ομιλία της με θέμα ‘’Έλλη Παπαδημητρίου, μια Μικρασιάτισσα του 20ου αιώνα. Ο κανόνας και η Παράβαση’’ που είναι και ο τίτλος του βιβλίου της.
Επίσης τον κο Αλέξανδρο Μακρίδη, φιλόλογο, για την ομιλία του ‘’Μνήμες 101 χρόνια μετά…’’, τον κο Μάρκο Λάτσιο και τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου Φίλοι Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα , για την παραχώρηση του αύλειου χώρου του Μουσείου, τον κο Κώστα Μακρόπουλο, χοροδιδάσκαλό μας καθώς και τα μέλη του συλλόγου Αθ. Χριστόπουλος, που συμπλήρωσαν το χορευτικό μας τμήμα, τον Πολιτιστικό σύλλογο Χιονάτου, για την παραχώρηση των παραδοσιακών φορεσιών, το μουσικό σχήμα του κου Νίκου Γαβριά, και φυσικά όλα τα μέλη , τις φίλες και τους φίλους του Συλλόγου μας, για την παρουσία τους.
ΤΟ Δ.Σ.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΔΙΤΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Με πολύ μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση «Ημέρα Μνήμης – Πρωτοπόρες Μορφές Γυναικών της Μ. Ασίας» (φωτογραφίες)

 

 

 

 

Back to top button