Καστοριά

Ολ. Τελιγιορίδου: “Η εκλογή νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δε μπορεί να έχει χαρακτηριστικά πολεμικής σύρραξης”

“Αντίπαλός μας είναι η ΝΔ”

Η εκλογή νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν μπορεί να έχει χαρακτηριστικά πολεμικής σύρραξης και αντίπαλων στρατοπέδων.

Η εξέλιξη της δημοκρατικής διαδικασίας οφείλει να γίνει με όρους ενότητας που θα δρομολογούν την νικηφόρα  προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ από τη Δευτέρα. Τα 148.000  μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παλιά και νέα, προσήλθαν στις κάλπες με αισιοδοξία και πίστη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελεί το βασικό πυλώνα του πολιτικού συστήματος που μπορεί και πρέπει να σταματήσει το νεοφιλελεύθερο κατήφορο στον οποίο μας καταδικάζει η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στη διαδικασία αυτή ο καθένας και η καθεμιά από εμάς οφείλει να κάνει την επιλογή του χωρίς κραυγές αλλά με σύνεση και συντροφικότητα. Ο καθένας και η καθεμιά από εμάς προφανώς έχει επιλέξει αυτό που θεωρεί καλύτερο για το μέλλον του κόμματος και της χώρας και οφείλουμε να σεβαστούμε ο ένας την άποψη του άλλου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης και η Έφη Αχτσιόγλου είναι ικανότατοι να ανταποκριθούν στο ρόλο που διεκδικούν.

Όλοι και όλες εμείς έχουμε χρέος και καθήκον να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να διασφαλίσουμε στο κόμμα μας, ανεξαρτήτου αποτελέσματος, την ενότητα για μια ελπιδοφόρα και νικηφόρα προοπτική.

Αυτό λοιπόν που χρειαζόμαστε είναι  ένα ανοιχτό, μαζικό κόμμα που θα γίνει ασπίδα υπεράσπισης των κοινωνικών κατακτήσεων και  των πολιτικών ελευθεριών ως Αξιωματική Αντιπολίτευση και θα επιστρέψει στην διακυβέρνηση όσο το δυνατόν συντομότερα για να αποκαταστήσει την ζημιά που ήδη προκαλεί η πιο επικίνδυνη δεξιά που γνώρισε ο τόπος μετά την Μεταπολίτευση.

Αυτό και μόνον αυτό είναι το «πεδίο της μάχης» σήμερα.

Ολυμπία Τελιγιορίδου

Μέλος Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Back to top button