ΚαστοριάΠρόσωπατελευταίες ειδήσεις

Η εκπρόσωπος του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς στη Βουλή των Εφήβων (φωτο – βιογραφικό)

Το Μουσικό Σχολείο Καστοριάς  υλοποίησε κατά το σχολικό έτος 2022-2023   το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργανώνει  το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνωνγια τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,  «Βουλή των Εφήβων: Βήματα Δημοκρατίας. Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή» με βασική θεματική την αντιμετώπιση της Βίας.

Την Ομάδα Συμμετοχικής Δράσης του σχολείου μας πλαισίωσαν  16 μαθητές/τριες του τμήματος Α1 Λυκείου, οι οποίοι συμμετείχαν σε ποικίλες δραστηριότητες κατά την εφαρμογή του προγράμματος.

Η Μαρία Αρετή  Γκρίζη, μαθήτρια της Β’ Λυκείου,  εκπροσώπησε το Μουσικό Σχολείο  Καστοριάς στη φετινή  ΚΖ’ σύνοδο της Βουλής των Εφήβων, 4-9 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα

Η Μαρία Αρετή Γκρίζη, μέλος της «Ομάδας των 16» του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς, είναι μία από τους 260 εφήβους από διάφορα σχολεία της Ελλάδας, που συμμετείχαν στις  6 Ομάδες Εργασίας  και «ΑΦΟΠΛΙΣΑΝ τη ΒΙΑ» στην Αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, καταθέτοντας τις προτάσεις τους για έναν καλύτερο, ανθρώπινο και δίκαιο κόσμο.

Οι εργασίες της φετινής Συνόδου ξεκίνησαν με:

– Βιωματικά εργαστήρια στο Μουσικό Σχολείο Αθήνας

– Συζήτηση με τα μέλη της Επιτροπής της Βουλής των Εφήβων και με ειδικούς επιστήμονες

– Σύντομες δράσεις για την εξοικείωση των εφήβων με τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου & προετοιμασία τελικών κειμένων ανά ομάδα – Βουλή των Ελλήνων (όλες οι ομάδες)

– Θεατρική παράσταση

Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, παρουσία του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκου Πιερρακάκη.

Η ΚΖ΄ Σύνοδος της Βουλής των Εφήβων ολοκληρώθηκε, αφήνοντας το δικό της ηχηρό μήνυμα:

«Το μέλλον είναι μπροστά μας και το μέλλον είμαστε εμείς!».

Σύντομο Βιογραφικό

Η Μαρία Αρετή Γκρίζη, είναι 16 ετών και φοιτά από την Α’ Γυμνασίου στο Μουσικό Σχολείο Καστοριάς. Τώρα  είναι  μαθήτρια της Β’ Λυκείου. Γνωρίζει άπταιστα Αγγλικά και διαθέτει το πιστοποιητικό Michigan Proficiency. Τα τελευταία δέκα χρόνια μελετά πιάνο και βρίσκεται στο επίπεδο της Α’ ανωτέρας. Είναι μέλος του τοπικού συγκροτήματος “The Pags” όπου παίζει μπάσο. Επιπλέον, η κιθάρα, ο αθλητισμός και τα βιβλία  συγκαταλέγονται στα ενδιαφέροντα της. Πρόσφατα στο πλαίσιο του προγράμματος της «Βουλής των Εφήβων», γνώρισε  μαθητές/τριες Λυκείου όλης της χώρας και όχι μόνο, με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις και ανησυχίες.

 

 

 

Back to top button