Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριά

Πανηγύρι Άργους: Τα αφράτα πισία της Μαίρης επέστρεψαν κι έγιναν ανάρπαστα! – Πού θα τα βρείτε (φωτο)

Τι καλύτερο από παραδοσιακά πισία με τυρί, πατάτα ή μοσχαρίσιο κιμά ή ένα καυτό πιροσκί λουκάνικο για να κρατήσει τον κόσμο στη βόλτα;
Αυτό σκέφτηκαν οι κόρες της Μαίρης, Πασχαλίνα και Σταυρούλα και αποφάσισαν να φέρουν στο φετινό πανηγύρι του Άργους Ορεστικού θύμησες και γεύσεις από τον Πόντο, για να… απολαμβάνουν οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούργιοι.

Τα πισία και το πιροσκί των κοριτσιών έχουν όλα όσα χρειάζεται για να είναι πετυχημένα. Φρέσκες ζύμες με παραδοσιακή συνταγή, χρυσή, τραγανή κρούστα που σπάει πριν δαγκώσουμε το αφράτο και μαστιχωτό εσωτερικό και μοναδική γέμιση.

Εκεί λοιπόν, στην είσοδο του πανηγυριού απέναντι φέτος από τους παραδοσιακούς χαλβάδες του παππού Μιχάλη και δίπλα στην καντίνα του Τάκα, από πολύ νωρίς το πρωί μέχρι το βράδυ, τα χειροποίητα ζυμαράκια θα απλώνονται, θα γεμίζονται με εκλεκτά υλικά και θα τηγανίζονται στα καζάνια με το ηλιέλαιο, για να βγαίνουν καυτά και τραγανά, έτοιμα για φάγωμα.

Ετοιμαστείτε για μπαμπάτσικα χρυσαφένια πισία και πιροσκί με τραγανή επιφάνεια και αφράτη υφή στο εσωτερικό της ζύμης, χωρίς λάδια. Όσο για τη γέμιση επιλέγετε ανάμεσα σε βιολογική φέτα, βελούδινο πουρέ πατάτας με αχνιστό κρεμμύδι και μυρωδικά, μοσχαρίσιο κιμά με αρωματικά και λουκάνικο. Τα υλικά φυσικά δεν θα μπορούσαν να είναι τίποτα άλλο από τοπικά αφού στα πισία πρωταγωνιστεί και φέτος αποκλειστικά η βιολογική φέτα της Φάρμας Μόσχου.

sentra.com.gr

Back to top button