ΚαστοριάΠρόσωπατελευταίες ειδήσεις

“Hippo and the donkey”: Τα είδη παιδικής φροντίδας από την Καστοριά με το… μαμαδίσιο άγγιγμα

Η νηπιαγωγός από την Καστοριά που κατάφερε να διοχετεύσει την παιδική της δημιουργικότητα, αλλά και τη μητρική της εμπειρία σε χειροποίητα είδη που απευθύνονται σε παιδιά από 0 έως 8 ετών.

Της Μαρίας Μαθιοπούλου

Ένας ιπποπόταμος και ένας γάιδαρος είναι οι πρωταγωνιστές του brand της, που με έμπνευση από τα δύο της παιδιά, μοιράζεται την παιχνιδιάρικη διάθεσή του, καλύπτοντας με χρώμα, ποιοτικά υφάσματα και μαλακές υφές την ανάγκη των μαμάδων για προϊόντα παιδικής φροντίδας. Με την the hippo and the donkey η νηπιαγωγός και μαμά Αναστασία Παπατέρπου από την Καστοριά κατάφερε να διοχετεύσει την παιδική της δημιουργικότητα, αλλά και τη μητρική της εμπειρία σε χειροποίητα είδη που απευθύνονται σε παιδιά από 0 έως 8 ετών, μεταξύ των οποίων υπνόσακοι, υφασμάτινα καλαθάκια ποδηλάτου, σαλιάρες, playmats και surfer ponchos.

Μάλιστα, ήδη η εταιρεία της, που ξεκίνησε το ταξίδι της πριν από μία διετία, συνεργάζεται με καταστήματα σε 19 πόλεις ανά την Ελλάδα, από τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και τα Γρεβενά μέχρι τον Βόλο, τα Τρίκαλα και τη Σάμο, ενώ έχει κάνει και την πρώτη της συνεργασία στη Γερμανία. Άλλωστε, η διεθνής αγορά την ενδιαφέρει, αφού ο στόχος της είναι να δημιουργεί προϊόντα που μπορούν να σταθούν επάξια στο εξωτερικό. Τα κριτήρια μάλιστα που διέπουν τα παιδικά της είδη είναι, όπως λέει στη Voria.gr, η ασφάλεια, η υψηλή ποιότητα, η καινοτομία, ο προσεκτικός σχεδιασμός, η λειτουργικότητα και η παιχνιδιάρικη διάθεση.

Από το εργαστήριο της μαμάς στην the hippo and the donkey

Η Αναστασία Παπατέρπου σπούδασε νηπιαγωγός, η μισή της καρδιά όμως κρυβόταν πάντα στη βιοτεχνία της μητέρας της με δερμάτινα είδη και γούνες, όπου ουσιαστικά πέρασε την παιδική της ηλικία, ανάμεσα σε υφάσματα και ραπτομηχανές.

Όταν οι φίλες της έπαιζαν με τις κούκλες, εκείνη ενδιαφερόταν μόνο να τους φτιάξει τα ρούχα με τα ρετάλια από τη βιοτεχνία της μητέρας της ή να κατασκευάσει τα έπιπλά τους με τα εργαλεία του πατέρα της. Μάλιστα, όταν άρχισε να εργάζεται ως νηπιαγωγός, τα πρωινά πήγαινε στον παιδικό σταθμό και το απόγευμα έτρεχε στο εργαστήριο της μητέρας της. Άλλωστε, εκείνη της έμαθε πώς είναι να αγαπάς αυτό που φτιάχνεις και πώς μια ιδέα μπορεί να γίνει κάτι υπέροχο.

Αποκτώντας τα δικά της παιδιά, την Αλκυόνη και τον Θεοφάνη, φαντάστηκε νέους, δημιουργικούς κόσμους και αποφάσισε να κάνει κάτι γι’ αυτό. Μετά από έρευνα αγοράς διαπίστωσε ένα κενό σε χειροποίητα είδη παιδικής φροντίδας και έχοντας πια και την τεχνογνωσία της μαμάς και των αναγκών των δικών της παιδιών, δημιούργησε την the hippo and the donkey. Το όνομα δεν προέκυψε τυχαία. Όταν γεννήθηκε η κόρη της, ζωγράφισε για εκείνη τρεις ιπποπόταμους που χόρευαν, ενώ όταν ήρθε στη ζωή ο γιος της, σχεδίασε έναν γάιδαρο, θέλοντας να του δείξει πόσο ξεχωριστός είναι, αφού ο γάιδαρος είναι είδος προς εξαφάνιση. Μαζί ο ιπποπόταμος και ο γάιδαρος γεμίζουν καθημερινά το εργαστήριό της με όνειρα και πολλή δημιουργικότητα.

Η βιωσιμότητα δε βρίσκεται στην καρδιά του εγχειρήματός της, καθώς επιλέγει κατά κύριο λόγο το βαμβάκι ως πρώτη ύλη για τις δημιουργίες της. «Έχω συνέχεια νέες ιδέες και θέλω το μικρό μου εργαστήριο να αναπτυχθεί με εργαλεία τα όμορφα patterns, τα χρώματα και βέβαια την ποιότητα» λέει η Αναστασία Παπατέρπου, που λαμβάνει θετικό feedback από το κοινό που έρχεται σε επαφή με τα προϊόντα της. «Όλοι μου μιλούν για την υφή του υπνόσακου, ο οποίος έχει αγαπηθεί, όπως και τα υπόλοιπα είδη» σημειώνει.

Voria.gr

Back to top button