ΑθλητικάΚαστοριά

Ο Ραφαήλ Γακόπουλος κατέκτησε στο διεθνές τουρνουά Corinth Canal Tennis Cup και το μονό και το διπλό – Σεν έχασε ούτε ένα σετ στα μονά

https://tennisnews.gr/media/k2/items/cache/16e21407f861a0c889153a72c6920d8d_XL.jpg.pagespeed.ce.IB9rKOsJOs.jpg

Ο Ραφαήλ Γακόπουλος και η Χριστίνα Αμουργιανού ήταν οι δυο μεγάλοι πρωταγωνιστές στο διεθνές τουρνουά της Tennis Europe που ολοκληρώθηκε με επιτυχία χθες στην Κόρινθο, καθώς μετά τα διπλά, αναδείχθηκαν πρωταθλητές και στα μονά.

O Ραφαήλ Γακόπουλος επικράτησε στον τελικό του Corinth Canal Tennis Cup του Ισραηλινού Yonatan Shagas με 6-4, 6-4 και αναδείχθηκε πρωταθλητής στο μονό της διεθνούς διοργάνωσης 3ης κατηγορίας U14 της Tennis Europe.

Αυτός ήταν ο 1ος τίτλος καριέρας στα μονά σε τουρνουά της Tennis Europe για τον Γακόπουλο, που προχθές κατέκτησε και τον 1ο τίτλο του στα διπλά.

Ο αθλητής του Σ.Α. Καστοριάς Πρωτέας, Νο.1 στο ταμπλό, ήταν φιναλίστ στα μονά στο 14άρι της Αθήνας αυτό το καλοκαίρι, καθώς και φιναλίστ σε άλλα δυο διεθνή τουρνουά στα διπλά, στην κατηγορία των 16 ετών, στην Αριδαία και στη Βέροια.

Αυτή την εβδομάδα στην Κόρινθο δεν έχασε ούτε ένα σετ στα μονά σε 5 αναμετρήσεις, ενώ προχθές χθες κατέκτησε τον τίτλο και στο διπλό, μαζί με τον Ορέστη Γιαννόπουλο. Στον τελικό, οι δυο τους κέρδισαν τους Γιώργο Χατζόπουλο και Γιώργο Σινάνη με 6-2, 6-0.

Στα κορίτσια, πρωταγωνίστησε η Χριστίνα Αμουργιανού, η οποία κέρδισε σήμερα σε έναν ωραίο τελικό με μεγάλη μάχη στο 2ο σετ, την Κωνσταντίνα Βολονάκη, με 6-1, 7-6 (4).

Και για την Αμουργιανού αυτοί ήταν οι πρώτοι τίτλοι σε διοργάνωση Tennis Europe αυτό το Σαββατοκύριακο.

Στο μονό δεν έχασε σετ σε 5 αγώνες η αθλήτρια του Ο.Α. Πετρούπολης, ενώ στο διπλό κέρδισε τον τίτλο , μαζί με την συμπαίκτριά της, Ζωή Κεφαλά. Ήταν κι αυτός ένας τελικός με αμιγώς ελληνικό χρώμα, στον οποίο η Αμουργιανού και η Κεφαλά κέρδισαν τις Ιωάννα Ξυδά και Χαρά Ζήνα με 6-2, 6-2.

tennisnews.gr

 

Back to top button