ΑγροτικάΚαστοριά

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή η επέκταση Αρδευτικού Δικτύου ΤΟΕΒ Κορομηλιάς-Κολοκυνθούς προς τη Μεσοποταμία

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, την Πέμπτη 07 Σεπτεμβρίου, η ένταξη του έργου: «Επέκταση Αρδευτικού Δικτύου ΤΟΕΒ Κορομηλιάς – Κολοκυνθούς προς την Μεσοποταμία Καστοριάς», προϋπ. 2.000.000,00€, στο Πρόγραμμα Περιφερειακής Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας (ΠΠΑ 2023).

Υπενθυμίζουμε ότι, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μετά από την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών, θα προβεί στην κατασκευή ενός νέου αρδευτικού δικτύου για την άρδευση 850 περίπου στρεμμάτων. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της μελέτης, το έργο θα κατασκευαστεί από σωλήνες 3ης γενιάς, ενώ παράλληλα θα κατασκευαστεί νέα δεξαμενή/ αντλιοστάσιο 500m3 και θα γίνουν οι απαραίτητες συνδέσεις με τον αγωγό ύδρευσης, και τον απαραίτητο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό του νέου αντλιοστασίου της Μεσοποταμίας. Η προτεινόμενη θέση κατασκευής είναι το Δασάκι της Μεσοποταμίας.

Τα παραπάνω συνοδεύονται από την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου, ισχύος 415 kW για την κάλυψη των ηλεκτρικών αναγκών του υφιστάμενου ΤΟΕΒ Κορομηλιάς Κολοκυνθούς, καθώς και του νέου αρδευτικού Μεσοποταμίας (επέκταση), με στόχο την ελαχιστοποίηση του ενεργειακού κόστους.

Η Περιφερειακή Αρχή επενδύει στον πρωτογενή τομέα. Στηρίζει ενεργά την αγροτική παραγωγή, τις θέσεις εργασίας, την ζωή στην ύπαιθρο, το αγροτικό εισόδημα και επιτυγχάνει τη βέλτιστη ενεργειακά εκμετάλλευση με παράλληλη εξοικονόμηση ύδατος και ενέργειας.

Back to top button