Κόσμος

Σουηδία: Έλληνας ο αρχηγός της μιας συμμορίας που ευθύνεται για το κύμα βίας

Μπροστά σε ένα πρωτοφανές κύμα βίας και αιματοχυσίας βρίσκεται η Σουηδία. Στους δρόμους της χώρας μαίνεται πόλεμος μεταξύ συμμοριών, με νεκρούς και τραυματίες. Η εγκληματικότητα έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις που ο πρωθυπουργός της Σουηδίας ζήτησε από τον στρατό να αναλάβει ρόλο στην προστασία των πολιτών.



Δεν είναι τυχαίο πως ο διεθνής τύπος, μετά τα τελευταία γεγονότα, αποκαλεί τη Σουηδία «Πρωτεύουσα των ένοπλων δολοφονιών στην Ευρώπη».

Αυτό που συμβαίνει είναι «πόλεμος συμμοριών», με σκοπό να διεκδικήσουν μεγαλύτερο μερίδιο στο εμπόριο ναρκωτικών και όπλων. Η μεγαλύτερη βεντέτα, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Παντελή Γκόνο, είναι ανάμεσα στην «Κουρδική Αλεπού» και τον Έλληνα. Πρόκειται για έναν Τουρκοσουηδό πολίτη, ο οποίος τώρα βρίσκεται στην Τουρκία κι έναν Έλληνα που έχει γεννηθεί στη Σουηδία.

Παλαιότερα, δούλευαν μαζί αλλά αυτή τη στιγμή, «κινούν τα νήματα» ξεχωριστά από το εξωτερικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον πόλεμο των συμμοριών, έπεσε η προηγούμενη κυβέρνηση της Μαγκνταλένα Άντερσον. Ο νέος πρωθυπουργός Κρίστενσεν, υποσχέθηκε ότι θα αυστηροποιηθεί το πλαίσιο, θα αντιμετωπίσει τον πόλεμο, όμως τόσους μήνες δεν τα έχει καταφέρει.

Τα αίτια της έκρηξης βίας

Η συνεχεια στο ertnews.gr

Back to top button