Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Ξανθίππη Μπαλλή: Στο σχολείο μας χωράνε όλοι

Διαβάζω ότι η κυβέρνηση υποχρεώνει τους τσιγγάνους να εγγράψουν τα παιδιά τους στα σχολεία για να έχουν το δικαίωμα να πάρουν τα επιδόματα που διεκδικούν.
Από το 2010 περίπου, όταν ξεκίνησε η κρίση, υπάρχουν στα σχολεία μας ολοένα και περισσότερα παιδιά από διάφορες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Ως υπέρμαχοι του συμπεριληπτικού σχολείου, ενός σχολείου που αποδέχεται και ενσωματώνει τους πάντες προσπαθούμε καθημερινά -με ελάχιστη κρατική βοήθεια- στο 3ο Γυμνάσιο Καστοριάς να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για όλα τα παιδιά.
Χθες ήρθε να γραφτεί στο σχολείο ο Καράρ, ένα παιδί 12 ετών από το Ιράκ με ελάχιστα ελληνικά. Περιποιημένος, καθαρός, υπάκουος και χαμογελαστός. Το παιδικό, αθώο βλέμμα του με διαπερνούσε με αγωνία, όταν προσπαθούσα να συνεννοηθώ στα αγγλικά με τον αδερφό του και τη μαμά του για την εγγραφή του.
Ναι, στο σχολείο μας χωράνε όλοι: ο Καράρ, οι Ρομά, οι αυτιστικοί, οι μαθητές με σύνδρομο Τουρέτ, οι δυσλεξικοί, οι Αλβανοί, οι gay, οι φτωχοί, οι πλούσιοι, ΌΛΟΙ.
Και στο χέρι όλων μας είναι να φτιάξουμε με τη βοήθεια Θεού, ανθρώπων και Πολιτείας ένα σχολείο, μια κοινωνία, μια πόλη, όπου υπάρχει ειρηνική συνύπαρξη. Και πάνω από όλα ΣΕΒΑΣΜΟΣ.
Έτσι δεν ήταν άλλωστε κάποτε η Ελλάδα και η Καστοριά μας; Σταυροδρόμι πολιτισμών με Ελληνική παιδεία. Πρώτα ο Άνθρωπος.
Από το Facebook της Ξανθίππης Μπαλλή

Back to top button