ΚαστοριάΠρόσωπα

Δήλωση υποψηφιότητας Κώστα Μητράκα

Η Καστοριά είναι μικρή και γνωριζόμαστε. Ωστόσο, επιγραμματικά θα συστηθώ.
Δεν θα σε πάρω τηλέφωνο για να ζητήσω ψήφο. Δεν θα σου χτυπήσω το κουδούνι. Δεν θέλω να σε δεσμεύσω, όπως λένε πολλοί. Ούτε θέλω να μου τάξεις ψήφο. Θέλω μόνο να μάθεις ποιος είμαι, τι ικανότητες διαθέτω και γιατί είμαι υποψήφιος. Αυτό για μένα είναι η προεκλογική περίοδος. Αυτό είναι Δημοκρατία. Στο παραβάν η ψηφοφορία είναι μυστική. Επομένως, θα ψηφίσεις ό,τι θέλεις. Δεν μου επιτρέπεται καν να σε ρωτήσω. Στην τελική αυτός είναι ο χαρακτήρας μου. Δεν μου πάει να μοιράζω καρτούλες που οι περισσότεροι θα πετάξουν στα σκουπίδια αναθεματίζοντας.
Η αγάπη μου για τον τόπο; Αφιέρωσα την διδακτορική μου διατριβή στον πολιτισμό μας με τίτλο «Το Καρναβάλι των Μακεδνών: Χώρος, Τελετουργία Θέατρο». Ύστερα από 15 χρόνια στην Αθήνα, όπου σπούδασα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και εργάστηκα στη διαχείριση του πολιτισμού και στο θέατρο, επέστρεψα στην πόλη μας για να εργαστώ στον Όμιλο Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καστοριάς «Μύησις».
Με το έργο EXTRO-CULT παρέδωσα διαλέξεις σχετικά με την ανάπτυξη του πολιτισμικού τουρισμού παρουσιάζοντας το πρώτο Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας που θα μπορούσε να εφαρμοστεί στην Καστοριά. Πραγματοποιήσαμε πολιτιστικές ανταλλαγές με τη Ζάκυνθο, την Κεφαλλονιά, τα Βόρεια Τζουμέρκα και εκδώσαμε το βιβλίο «Αθανάσιος Χριστόπουλος, Ο Ποιητής εις την Πόλιν» που παρουσιάσαμε πέρυσι τον Σεπτέμβριο. Επίσης, πετύχαμε τη συμμετοχή μας δύο φορές στο διεθνές καρναβαλικό φεστιβάλ στο Πέρνικ της Βουλγαρίας και άλλα πολλά.
Παράλληλα εργάστηκα σε δομές φιλοξενίας ανήλικων ασυνόδευτων προσφύγων της Ηλιακτίδας ΑΜΚΕ και του Κοινωνικού ΕΚΑΒ, και στην Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό – Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς.
Σήμερα παραμένω Επιστημονικός Συνεργάτης του Ομίλου «Μύησις», Σκηνοθέτης του Πρότυπου Λυκείου, ανεβάσαμε τα Κίτρινα Γάντια και τη Θεία από το Σικάγο και συνεχίζουμε, και είμαι ιδρυτικό μέλος της ΑΚΕΣΩ ΑΜΚΕ, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που έχει σκοπό την ίδρυση Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για άτομα με νοητική υστέρηση.
Θέλω να εκλεγώ γιατί δεν μου αρέσει μόνο να κρίνω. Θεωρώ ότι με τον Γιάννη Κορεντσίδη ο τόπος μας μπορεί να αναπτυχθεί και να αξιοποιηθεί η δουλειά που έγινε την προηγούμενη τετραετία.
Προτεραιότητά μου ο πολιτισμός. Θέλω να με ψηφίσεις για τις γνώσεις μου και για την εμπειρία μου που μαρτυρούν τα πεπραγμένα μου. Για να παρέχω στον Δήμο μας την μόρφωση και την τεχνογνωσία μου.
Δεν θα σου πω αν είμαι καλό παιδί. Δεν είμαι καν παιδί. Δεν θα σου προβάλλω την προσωπική μου κατάσταση ή την πίστη μου στον Θεό. Αυτά δεν σε αφορούν.
Δεν θέλω να λες ότι κανένας δεν νοιάζεται ή ότι χάνονται ευκαιρίες. Θέλω να ψηφίσεις τον/την ικανότερο-η.
Στο ξαναθυμίζω: Στο παραβάν η ψηφοφορία είναι μυστική.
Καλά να είμαστε.

Back to top button