Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Θέση «Σταυρός» (του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου)

Η προβλήτα που βρίσκεται στην νότια πλευρά της λίμνης Καστοριάς γνωστή ως «Σταυρός»¨ ονομασία που πήρε από την ρίψη του Σταυρού την ημέρα των Θεοφανίων για τον Αγιασμό των υδάτων , αποτελεί για τους κατοίκους της Καστοριάς ένα συμβολικό σημείο αναφοράς εδώ και πολλές δεκαετίες.
Ταυτόχρονα αποτελεί και ένα τουριστικό σημείο από όπου ο περιπατητής πολίτης της πόλης ή περιπατητής τουρίστας θα μπορεί να ανεβεί επάνω και να απολαύσει την μαγευτική θέα της λίμνης. Αποτελεί ένα σήμα κατατεθέν με άλλα λόγια.
Η εικόνα όμως που παρουσιάζει εδώ και πολλά χρόνια (ίσως και πάνω από είκοσι) είναι αποκαρδιωτική. Μιλάμε συνεχώς για τουριστική αξιοποίηση της πόλης μας και τα αυτονόητα δεν τα κάνουμε.
Και μια που πλησιάζουμε στις Δημοτικές εκλογές για ανάδειξη νέας Δημοτικής Αρχής καλό θα ήταν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι να συμπεριλάβουν στο πρόγραμμα τους την κατασκευή νέας προβλήτας «Σταυρού» μεγαλύτερης και καλύτερης.
Και αν τυπώσατε τα προγράμματα σας σε φυλλάδια και δεν έχετε καμία αναφορά για τον «Σταυρό» δεν πειράζει, μπορείτε να το συμπεριλάβετε στις ομιλίες σας, στις συνεντεύξεις σας και όπου αλλού νομίζετε εσείς.
Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος

Back to top button