Καστοριά

Η ομάδα PLATANUS συναντήθηκε με όλους τους υποψήφιους δημάρχους του Δήμου Καστοριάς

Η ανεξάρτητη ομάδα πολιτών PLATANUS, με κύριο στόχο την διατήρηση του αστικού πράσινου και μια σχετικά αυξημένη ποιότητα ζωής των κατοίκων που αναμφισβήτητα λόγω αυτού συμβαίνει, προγραμμάτισε σειρά συναντήσεων με όλους τους υποψήφιους για την δημοτική αρχή στην πόλη της Καστοριάς.
Οι συναντήσεις σκοπό είχαν να κάνουν γνωστές τις αντιδράσεις των κατοίκων της πόλης, για την κοπή των εσωτερικών δέντρων στις πλατείες Ειρήνης και Μακεδονομάχων στους υποψηφίους για την διεκδίκηση του χρίσματος.
Με μία ελπίδα να αποφασιστεί από την ήδη υπάρχουσα δημοτική αρχή, μία μεταβολή της απόφασης η οποία θα περιλαμβάνει στην ανάπλαση, (την οποία ΦΥΣΙΚΑ και θεωρούμε εντελώς απαραίτητη) τα ήδη υπάρχοντα δέντρα, και όχι την κοπή, ή την απομάκρυνσή τους.
Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία.
Ενημερώθηκε η ομάδα για τα σχέδια και τα οράματα του καθενός από τους συμπολίτες μας που διεκδικούν το αξίωμα του Δημάρχου.
Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν κυρίως σε θέματα προστασίας του αστικού πρασίνου και του πολιτιστικού τοπίου της πόλης μας (καθώς συνεχίζει να στερείται η πόλη πολιτιστική στέγη επί σειρά πολλών ετών).
Θα ήταν ευχής έργο να μην χρειάζονται τέτοιοι αγώνες για την αυτονόητη προστασία του πράσινου. Ειδικά στην εποχή μας που η κλιματική αλλαγή δείχνει τα δόντια της και που οι μοναδικές πλατείες με πράσινο στην Καστοριά είναι οι δύο πιο πάνω αναφερόμενες.
Η ανεξάρτητη ομάδα πολιτών PLATANUS

 

 

Back to top button