ΑθλητικάΚαστοριά

Σε διεθνές τουρνουά στο Μαυροβούνιο ο Κωνσταντίνος Ισαακίδης

Γρήγορα μετά τους διεθνείς αγώνες του καλοκαιριού έρχονται οι ελληνικές συμμετοχές σε τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης μικρών ηλικιών. Στα World Table Tennis Youth Contender μάλιστα, που είναι κορυφαίος θεσμός και η χώρα μας και επιτυχίες έχει να εμφανίσει από το 2021 (όταν άρχισε ουσιαστικά, μετά τις σοβαρές επιδράσεις του κορωνοϊού) και καλό αριθμό συμμετοχών. Στην πληθώρα τέτοιων events ο Οκτώβριος μπαίνει για την Ευρώπη με το Μαυροβούνιο (καθώς υπάρχει ταυτόχρονα ανάλογο τουρνουά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα). Από σήμερα 4 έως το Σάββατο 07/10 θ’ αγωνιστούν στο Youth Contender της πρωτεύουσας Ποντγκόριτσα δύο από τους καλύτερους αθλητές μας στην κατηγορία έως 13 ετών, ο Κωνσταντίνος Αλεξούδης και ο Κωνσταντίνος Ισαακίδης. Ο Αλεξούδης από την Ορεστιάδα, νούμερο 2 στον ελληνικό πίνακα αξιολόγησης παμπαίδων, είναι όλα τα χρόνια αθλητής του τοπικού ΓΣ Φιλία, ενώ ο Ισαακίδης από την Καστοριά, νούμερο 5 στους παμπαίδες, μετακινήθηκε φέτος στο ίδιο σωματείο. Οι αθλητές μας αναχώρησαν χθες 03/10 για το Μαυροβούνιο με επικεφαλής τον Μάνο Αλαρούπι, νέο τεχνικό υπεύθυνο στη Φιλία Ορεστιάδας.

Και τα δύο παιδιά είναι γεννημένα το 2010, συνεπώς έχουν το δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2023 ν’ αγωνίζονται στην ηλικιακή κατηγορία των παμπαίδων. Στο Voco Complex της Ποντγκόριτσα θα πάρουν μέρος στο απλό Under 13 και στο απλό Under 15. Ο Αλεξούδης, σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας στο απλό και το διπλό παμπαίδων, θα κυνηγήσει διάκριση σε ένα ακόμα Youth Contender μετά την 3η θέση στη Βουλγαρία φέτος (U13). Ο Ισαακίδης, «χάλκινος» σε απλό, διπλό και διπλό μικτό παμπαίδων στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα 2023, θα ζήσει πρώτη φορά την πολύτιμη εμπειρία των αγώνων στο εξωτερικό και θα επιδιώξει βασικά ν’ αφήσει καλά δείγματα γραφής μέσα από αξιόλογες εμφανίσεις.

Στην κατηγορία Under 15 των αγοριών σχηματίστηκαν 6 προκριματικά γκρουπ και διεξάγονται την Παρασκευή 06/10. Ο Αλεξούδης κληρώθηκε στο 2ο γκρουπ από τη δεύτερη σειρά των seedingκαι θα διεκδικήσει την πρόκριση απέναντι στον Άγγλο Ραλφ Πάτισον (επικεφαλής) και τον Αλβανό Άρον Κόνι.

Ο (αβαθμολόγητος βέβαια) Ισαακίδης θ’ αγωνιστεί στο 4ο γκρουπ με αντιπάλους τον Γιάκσα Κριβοκάπιτς από το Μαυροβούνιο και τον Μαξ Ράντιβεν από την Αγγλία.

Στην κατηγορία Under 13 έγιναν 3 γκρουπ στη προκριματική φάση. Στο 2ο βρέθηκε ο Αλεξούδης από τη δεύτερη σειρά των seedingκαι θα συναντήσει αύριο Τετάρτη τον Ισπανό Αλεξάντερ Μάλοφ (επικεφαλής), τον Μαυροβούνιο Φέτζα Ταλάνοβιτς και τον Σέρβο Νταβίντ Καπάντα.

Στο 3ο γκρουπ, που ήταν επίσης των 4ων, κληρώθηκε ο Ισαακίδης. Από την 3η σειρά των seedingθα διεκδικήσει την πρόκριση κόντρα στον Ιρλανδό Πίταρ Σέρινταν (επικεφαλής) τον Άγγλο Άνταμ Αλιμπέι και τον Μαυροβούνιο Ντζόρντιε Μίτριτς. Οι δύο πρώτοι αθλητές των γκρουπ περνάνε από κάθε κατηγορία στα νοκ άουτ.

 

 

 

Back to top button