Καστοριά

Δήλωση υποψηφιότητας-συνέντευξη Γιώργου Κωνσταντινίδη

Αρχικά θα ήθελα να αναφέρω λίγα πράγματα για εμένα. Είμαι ο Γιώργος Κωνσταντινίδης, γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Καστοριά όπου ζω και εργάζομαι. Είμαι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Είμαι απόφοιτος του Α.Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας πτυχιούχος Μηχανικός Βιομηχανικής Πληροφορικής. Έχω παρακολουθήσει το σεμινάριο «Fundamentals of Marketing Promotion Tactics», και παρακολουθώ τα σεμινάρια «Fundamentals of Artificial Intelligence» και «Masterclass in Digital & Social Media Marketing» από την εταιρία Knowcrunch, καθώς και το σεμινάριο από την εταιρία Udemy – «The Digital Advertising Masterclass 2023». Εργάζομαι ως Ιδιωτικός υπάλληλος στην εταιρία Find.gr και είμαι Υπεύθυνος Πωλήσεων & Marketing.

Ποιο είναι το δίλημμα των εκλογών και τι πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου;

Πριν από 4 χρόνια ξεκίνησε ένα ταξίδι με στόχο τη συνεισφορά στον Δήμο Καστοριάς. Με αφοσίωση και σκληρή δουλειά, επιτεύχθηκαν πολλές επιτυχίες, έγιναν τα θεμέλια και δημιουργήθηκε μια ισχυρή βάση για το μέλλον! Άρα το δίλλημα δεν είναι δύσκολο, θα πρέπει ο κόσμος να δει και να αποφασίσει ποιος πήγε  μπροστά τον Δήμο Καστοριάς με όλα όσα έχει καταφέρει και το πιο σημαντικό, ποιος μπορεί να συνεχίσει να το κάνει!

Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίζει, κατά τη γνώμη σας, η Καστοριανή κοινωνία σήμερα, και πώς προτείνετε να αντιμετωπιστούν;

Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε αυτήν την στιγμή είναι το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας. Κάτι το οποίο είναι πρόβλημα σε πανελλαδική εμβέλεια, με τον Νομό μας φυσικά να πλήττεται ακόμη περισσότερο από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η γουνοποιία έχει πληγεί ίσως στον μεγαλύτερό βαθμό από οποιονδήποτε άλλο τομέα. Ο Δήμος Καστοριάς με συντονισμένες ενέργειες και στοχευμένα βήματα  έχει καταφέρει να προσελκύει νέες επενδύσεις, όπου αυτόματα σημαίνει και νέες θέσεις εργασίας. Η διαρκής και συνεχόμενη προβολή του τόπου μας έχει κάνει την Καστοριά ως έναν από τους 11 μοναδικούς προορισμούς (Σύμφωνα με το επίσημο Site του ΕΟΤ), άρα για να καταλήξουμε η Καστοριά εξελίσσεται, κάνει βήματα και αντιμετωπίζει όποια πρόκληση και αν εμφανιστεί.

Τι σημαίνει για τους συμπολίτες μας η νίκη του συνδυασμού σας;

Ο Δήμος Καστοριάς ήταν στην 13η θέση και τελευταία στην απορροφητικότητα χρημάτων στην Δυτική Μακεδονία και σήμερα είναι στην 2η. Η Δημοτική αρχή  πριν από τέσσερα χρόνια παρέλαβε έναν Δήμο χρεωμένο, και κατάφερε μέσα σε αυτήν την θητεία της, με δύο χρόνια Covid και σχεδόν όλα να έχουν σταματήσει, να σχεδιάσει και να υλοποιήσει έργα πνοής για την Καστοριά. Τώρα ο Δήμος Καστοριάς έχει νοικοκυρευτεί και δεν είναι η στιγμή για πειραματισμούς! Με την νίκη του συνδυασμού μας  οι συμπολίτες μας θα πρέπει να αισθάνονται σίγουροι ότι ο Δήμος Καστοριάς θα συνεχίσει να έχει την ανοδική πορεία που του αξίζει!

Πρέπει όλοι να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Τι θα πείτε στους νέους ανθρώπους για να προσέλθουν στις κάλπες;

Η συμμετοχή όλων είναι σημαντική και πόσο μάλλον των νέων ανθρώπων, όχι μόνο στις επερχόμενες εκλογές αλλά και σε κάθε εκλογική διαδικασία. Οι νέοι πρέπει να καταλάβουν ότι η φωνή τους μετράει, η ψήφος έχει επίδραση στον τρόπο με τον οποίο κυβερνάται όχι μόνο ένας Δήμος αλλά και η χώρα μας. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν τώρα αφορούν το μέλλον τους και με την ψήφο τους θα συμβάλουν στην επιλογή των αντιπροσώπων που θα τους εκπροσωπούν και θα λαμβάνουν αποφάσεις για λογαριασμό τους.

Η συμμετοχή των νέων είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον που ονειρεύονται να χτίσουν σε έναν σύγχρονο Δήμο Καστοριάς!

Από την πλευρά σου τί πιστεύεις ότι έχεις να προσφέρεις στην Καστοριά; Ποιά είναι τα μοναδικά χαρακτηριστικά σου που θεωρείς ότι σε κάνουν ικανό να βοηθήσεις στην εξέλιξη της πόλης;

Τι έχω να προσφέρω στην Καστοριά; Ειλικρινά δεν ξέρω τι και πόσα μπορώ να προσφέρω στην Καστοριά, ξέρω και το λέω με σιγουριά ότι θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να γίνει η πόλη μας ένα μέρος όπου όλοι θα μπορούν να δημιουργήσουν και να ευημερήσουν, να γίνει η Καστοριά ένα μέρος όπου όλοι θα μπορούν να ζήσουν μία καλή ζωή!

Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό μου είναι ότι μου αρέσει που μπορώ να κάθομαι να ακούω. Ίσως  το σημαντικότερο  πράγμα που δεν κάνουμε πλέον είναι να ακούμε. Αν δεν ακούω ποτέ, δεν θα μάθω τι πρέπει να κάνω για να γίνω καλύτερος, δεν θα μάθω την ανάγκη ή το πρόβλημα που υπάρχει έτσι ώστε να εστιάσω στο να δώσω την λύση! Έχω μάθει ότι η ζωή δεν δίνει κάτι σε αυτούς που χρειάζονται αλλά δίνει σε αυτούς που αξίζουν και διεκδικούν.

Με Δήμαρχο τον Γιάννη Κορεντσίδη και με τους συμβούλους που θα σχηματίσουν την νέα Δημοτική Αρχή θα εργαστώ σκληρά για να διασφαλίσω ότι ο δήμος μας θα είναι ένας βιώσιμος, παραγωγικός και σύγχρονος τόπος για να ζούμε, να εργαζόμαστε και να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας!

Για όλα τα παραπάνω διεκδικώ την ψήφο σας στις επερχόμενες εκλογές.

Μαζί μπορούμε να συνεχίσουμε να κάνουμε τη διαφορά.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Με εκτίμηση,

Γιώργος Κωνσταντινίδης

Back to top button