Ελλάδα

Μαρμελάδα με καρότα και λεμόνια

Υλικά συνταγής

  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΒΑΖΑ ΤΩΝ 300 ml
  • 1 κιλό μικρά τρυφερά καρότα
  • ο χυμός και το ξύσμα 4 λεμονιών
  • 2 γαρίφαλα
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 900 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε τα καρότα και τα αφήνετε να στεγνώσουν. Τα ξύνετε για να φύγει η φλούδα τους και τα τρίβετε σε χοντρό τρίφτη. Τα ρίχνετε σε κατσαρόλα και τα περιχύνετε με το χυμό των λεμονιών (αφού τον φιλτράρετε από λεπτό σουρωτήρι). Πασπαλίζετε με το ξύσμα των λεμονιών.
  2. Προσθέτετε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη, λίγο νερό και τα μπαχαρικά. Βράζετε σε πολύ συγανή φωτιά 3 ώρες, μέχρις ότου τα καρότα μαλακώσουν πολύ και λιώσουν. Μοιράζετε τη μαρμελάδα σε 4 αποστειρωμένα βάζα και τα κλείνετε καλά.

icookgreek.com

Back to top button